2016. június 2., csütörtök

2016.06.02. Tojásleves, vadas csirkemell, sertéspörlkölt

Májusi eső aranyat ér! Ha másként nem, legalább így már gazdag lettem. Nem viharosan, de szép csendben, tegnap szinte egész nap esett felénk. Délután viszont megszólaltak a rigók. Világgá kürtölték, hogy lehet örülni, egyenlőre vége az esőnek. Dobby kutyus egész napon át itt horkolt mellettem a fotelban, esze ágában sem volt áztatni a habtestét. Azután éjszaka leszakadt az ég. Nem volt dörgés, villámlás,  csak eső bőségesen. Nem kell locsolni a paradicsomjaimat! Mindenben van valami jó. Ugye? Persze a tömbben élők, nem érzik így az idő jótékony hatásait. Csak azt, ha az erkélyen lévő dédelgetett petúniákat elveri a jég. Hallottam már hasonlóról. Nálunk, még nem volt jég idén. Szerencsénkre! Ez persze a tegnapi napon volt, a mai időjárás egyenlőre még képlékeny. Az időjósok szerint jön a monszun. A rigók pedig ma reggel is cifrázták. Bátortalanabbul mint máskor, de csicseregtek. Félrebeszéltek vajon? De én speciel örülök nekik nagyon! Megszülettek az utódok, hamarosan hozza Jenő majd bemutatni őket. (Jenőnek hívom a saját házi rigómat.) Az idő tehát ma olyan, mint egy átlagos nyári napon! Az ebédem úgyszintén.




Ma zöldbableves kerülhetett volna tányéromba, mert erre készültem. Az étlapon esküszöm ez volt, így kisebb átveréssel indul a mai napom. Nincs semmi baj, csak az előre elvégzett munka veszett kárba. Tojásleves jött helyette, valószínű még nem érett be a zöldbab! A főételek már rendben vannak. Túl vagyok tehát az első csalódáson ma, a napom további része, már remélem nem tartogat több meglepetést! Ma tehát tojáslevest eszek, nem pedig zöldbablevest.


Ehetnék még vadas csirkemellet is, az ilyenkor köretként megszokott makarónival együtt. Nagyon meglepne, ha egyszer más köretet találnának ki hozzá. Például zsemlegombócot. Én úgy csípem jobban! De nincs semmi baj, mert fotóm van dögivel, így semmilyen gondot nem okozott egyet kiválasztani közülük, a mai étel szemléltetésére. Egyébként is szeretem ebben a formában. Mások is? Mivel nejemnek erre esett a választása, nekem a másik kaja maradt. Képet egyikről sem kellett frissen csinálnom, mert van dögivel! Ma tehát kicsit pihenek, már ami a fotózást illeti, bár az írásom megjelenése után mindig le szoktam fényképezni az aznap kapott ételt is. Csak úgy merő szórakozásból, a már meglévő óriási készletem gyarapítása végett. És azért, mert élvezem!


Ma mindhárom étel a már meglévő tágas archívumomból került elő, így a sertéspörkölt is, ami ma tarhonyával jött.  Jól jött az eső a friss tavaszi vetésre, így a tarhonyára is! Nálatok már kikelt? Nálam is zölddel már, lassan termőre fordul. Az aratás majd csak ősszel jön, de addig még van bőven a tavalyi termésből. Szerencsére eláll! Mint a fülem. Mint gondolom, az eddigiekből kitűnik viszonylag jó a kedvem kora reggel, és gyanítom, hogy ez így is fog maradni! Azért jutalmul, mert kibírtátok eddig a hülye süketelésemet, kaptok egy pörkölt receptet is. 
Na Pá! Kis aranyom pá, nem zavarom pá, csak elhagyom, PÁ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése