2016. május 30., hétfő

2016.05.31 Szilvaleves, sertésborda jóasszony módra, tavaszi rakott tészta.

A mai nap, 36 év óta talán a legnagyobb ünnep számomra. Ezen a napon történt ugyanis 1980. 05. 31.-én, hogy végleg összekötöttem életemet Párommal. Egy nagyobb csalódást éltem át korábban, de 1979 02.10.-én, tényleg megismerhettem a hozzám illőt. 
Az IGAZIT!  Bár előtte már futólag ismertük egymást, onnantól tartós kapcsolatra rendezkedtünk be. Ezt a szövetséget azután, ma 36. éve meg is erősítettük nagyobb nyilvánosság előtt, az újkígyósi községházán, később a Róna Étteremben a lakodalmunkon. Szerelmünk gyümölcseként, két tehetséges fiút nevelhettünk fel, nem minden eredmény nélkül. Büszke vagyok rájuk is, de különösen arra, akinek ténylegesen köszönhetem őket. Ez tehát a mai nap rövid története, és szerény lehetőségeinkhez mérten, mi sem természetesebb, hogy ma ünnepel a család is.


Éppen ezért úgy érzem, bocsánatos bűn, ha csak címszavakban írom le mai ebédemet. Gondolom, mindenki megérti!
Ma tehát szilvalevessel leptek meg bennünket, és a leves után választhatunk vagy jóasszony módra készített sertésbordát, vagy pedig tavaszi rakott tésztát. Nekem már van egy Jó asszonyom, így ma nem én leszek a pályaválasztó. Nagyon szívesen beérem mindazzal, ami maradni fog, tehát ma másé az első választás joga. Nem ünnepi ugyan az ebéd, de a nap varázsa azzá teszi!
Köszönöm, hogy ezen a csodás napon, sokan velem együtt örültök boldogságomnak!

Mostanában divat az üzengetés, de szerintem ennek a szép üzenetnek, ami korántsem elbocsátó, hanem inkább megtartó, nagyon is itt van ma a helye! Ráadásul, én nem is költöttem rá egy fillért sem, mások adóforintjaiból.




1979.02.10.-től együtt, töretlenül!
Ez pedig az én mai ajándékom.








1 megjegyzés:

  1. Nagyon kedves írás,megmosolyogtató! S micsoda intellektuális humor,ezt a stílust nagyon kedvelem ! Üdv

    VálaszTörlés