2016. május 29., vasárnap

2016.0530. Karalábéleves, majoránnás apró pecsenye, krumplifőzelék.

Elfáradtam hétvégén egy kicsit!
Mária országában, ezt még szabadon lehet. Elfáradni biztosan. Nem végzek ugyan kemény fizikai munkát, de a BL. döntő, és a
 Forma 1 monacói futamának élvezetében is el lehet fáradni. Jól esett közben egy sör is. Párom pedig közben vasárnap epres krémest csinált, mert most jött el a szezonja. Anyósom a drága, pénteken két nagy doboz eperrel látta el a családot, és fel kellett dolgozni, mert még megromlik.
Finom ebéd is készült konyhánkban a hétvégén, hiszen egy méretes csülök lett megtűzdelve bőségesen fokhagymával, ami két napig elegendő volt gyenge gyomrunknak. De mától ismét jönnek a dolgos hétköznapok, így ma már mások gondoskodnak jóllakásomról.


A levessel annyira nem vagyok kibékülve, bár a karalábét imádom. Úgy ahogy az evolúció, meg néhány ügyes nemesítő megteremtette, csak simán meghámozva, felszeletelve, ropogósan. Van még így rajtam kívül valaki? A karalábé azért jó, mert roppan. Nem fás, mert az megint ocsmány. Persze, hogy nem én lennék, ha valamilyen apró furfangot nem találtam volna ki, saját karalábélevesem elkészítése előtt a múltkor. Legkönnyebb úgy elmagyarázni miről van szó, ha megismeritek a leves elkészítéséről szóló írásomat.   A mai levest nem így csinálták, de ez is megeszem, viszonylag jó étvággyal.

Hétvégén soha nem élvezzük az étterem konyhájának ízeit, hanem mindig saját konyhánkban készítjük ételeinket. Így történt ez most is, és maradt a fokhagymás sült csülökből még egy kevés csipegetni való is. Mindezek ellenére, a mai majoránnás apró pecsenye biztosan jól fog esni, és színesíti az amúgy sem egyhangú étkezésünket. Ezt Párom vitte magával ebédre.

Én viszont ma ki fogom használni kivételes lehetőségeimet, és az eredetileg csibefasírttal érkezett krumplifőzelékhez, előkaparok  hűtő nyugalmából egy szép fokhagymás csülökszeletet, és azzal fogom megenni a főzelékemet. Azzal sem lesz rossz biztosan! A csibefasírt sem fog azért kárba veszni. Na meg a hűtőben csücsülő kitűnő epres krémes sem. De ez az én kivételes szerencsém, másnak ez sajnos nem adatik meg. Azért tudom, hogy ma sokan szívesen cserélnének velem kaját. Igaz?
A reggeli vihar gyorsan elvonult, jöhet a szép idő! Szép hetet mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése