2016. május 23., hétfő

2016.05.23. Tarhonyaleves, hentestokány, sült csirkeszárny egresmártással.

Hosszabb ideig elhanyagoltam kicsit a normális tevékenységemet, amit egy ideig kutyám iránti aggódásom, majd részvétem miatt sutba vetettem. Nem írtam tehát blogokat, csupán ezen az oldalon, a napi rendszerességgel érkező a menzai jellegű kajákról foglaltam állást. Hiányzott! Hétvégén tehát ismét belekóstoltam a blogolásba. Bevallom, magam is meglepődtem, az óriási érdeklődésen. Nagyon jól esett viszont! Két nap alatt majdnem 4000 olvasóm volt, amit kiemelkedőnek tartok. Ennél több, csak egyszer volt pályafutásom során. Akkor az éppen megjelent kovászos uborkáról szóló írásom vitte el a pálmát. Persze rájöttem, hogy jót kell írni, főként élvezhetően. Akkor van olvasóközönség is. Igazából azt szeretem leginkább, ha nem csak monológok az írásaim, hanem visszajelzések is érkeznek rájuk. Társas lény vagyok, jól esik ha véleményei is vannak olvasóimnak. A hétvégén, ebben is volt bőven részem. Lájkoltak, hozzászóltak, megosztották sokan írásaimat. Egyébként, viszonylag jó passzban vagyok, még annak ellenére is, hogy néhány dolog régóta nem hagyott nyugodni. De ezek az én személyes problémáim, nem erre a fórumra tartoznak. Majd megoldódnak, vagy már meg is oldódtak! Ami ide tartozik, az a mai menü.


Visszatért a rend, és igazi hétfőre jellemző ételekkel köszöntjük a hét első napját. 
Tarhonyalevessel például, ami tényleg ezen a napon szokott leginkább érkezni, néhány egyszerű társával együtt. A teljesség igénye nélkül, ilyenek például a rántott levesek, a köménymag, vagy a tojáslevesek. Nincs is nagy szükség hétfőn nagy lakomára, mert hétvégén a legtöbb háztartásban kitesznek magukért a háziasszonyok. Köszönet érte! Tudom azt is, hogy sokan ugyanúgy, mint a mi családunk, csak hétvégén készítenek valamilyen, az átlagtól jobban eltérő ételt. Ez rendben is van így. A hétvége a családé, az ilyenkor szokványos családi programokkal, finom ételekkel. Nem is szívesen zavarok ilyenkor senkit. Hagyom, hogy kibontakoztassa mindenki a gasztronómiai tehetségét. Majd ha lesz ideje rám, akkor megköszönöm, hogy kicsit ráér foglalkozni velem is. Ez mások mellett, természetesen feleségemre is vonatkozik.
A hétfői rendhez hozzátartozik a tokányszerű főétel is, a maga rendkívül változatos formáiban. Ma például hentestokány van a menüben. Nem tudom miért nevezték el valamikor hentestokánynak, de jellegzetessége ennek az ételnek, hogy csemegeuborka csíkok vannak elvegyítve a húsdarabokkal, természetesen a minden tokányfélére jellemző, bőséges szafttal. Azért, hogy legyen valami fogalmatok, ténylegesen miről is van szó, receptemből kideríthető könnyen. Írásomból összefoglaló képet kaphattok a különféle tokányokról. Remélem, néhányan hasznát veszitek!

Eddig nem írtam, de bevallom nincs is nagy hajlandóságom, hogy az egresmártásról, avagy pöszméteszószról ódákat zengjek. Maradjunk annyiban, hogy én igen szeretem. Én jól elvagyok ezzel az ízletes, szerény, pikáns, savanykás étellel, amit ma ráadásul sült csirkeszárnnyal tettek még finomabbá. Mielőtt megenném, van egy kötelező feladatom, mert ebben az összeállításban, még nincs róla képem. Grafikai tehetségemet összeszedve, azért csináltam róla egy élvezhető fotót, de azért ez nem az igazi. A fotózást, de főként a képfeldolgozást nagyon szeretem. Bármennyire is furcsa, de gépemen nincs pazar képszerkesztő program, mint pl. Photoshop, vagy Coreldraw. Egyszerű, ingyenes programok is alkalmasak az igényes munkára. Csak tudni kell őket használni, főként gondolkodni kell az ötletes megoldásokon. Erre úgy érzem alkalmas vagyok. Képi ötleteimet, tehát nagyon sokan láthatják minden nap, és úgy tűnik többen élvezik is őket. A visszajelzések erről győznek meg. Köszönöm!
A szerény ebédet, mint minden alkalommal, most is egy süti teszi még ínycsiklandozóbbá, de hát ma van a napja, hiszen reggeltől - estig hétfő van. Na meg gyönyörű idő! Tegnap egész nap nyitott ajtónál múlattam az időmet, és most is kint napozik a kertben a kutyus. Élvezi az idő szépségét.
Élvezzétek Ti is! Szép napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése