2016. május 11., szerda

2016.05.11. Marha erőleves, paradicsomos húsgombóc, sajtos - pikáns csirkemell csíkok.

Teljesen meg vagyok kavarodva! Nem könnyű döntést hozni életről, halálról, alaposan mérlegelni kell mit tegyünk. Néhány napja, mégis ebben a rendkívül kellemetlen helyzetben vagyok. Nagyobbik kutyánk Kimi, januárban töltötte be a 10. életévét. Nem érett még meg még az elmúlásra, de sajnos súlyosan megbetegedett. Most ránk hárul a felelősség, hogy békében elengedjük, esetleg hagyjuk még tovább vegetálni. Nem panaszkodik, mint némelyik ember. Biztosan fáj neki, de békében tűri. Az a legnagyobb baj, hogy nagyon a szívemhez nőtt! Ezt Ő is érzi. Néz rám a csodás, értelmes szemeivel. Pótcselekvések tömegével reagáltam a történtekre, például megváltoztattam a monitorom háttérképét az Ő fotójára. Most itt horkol mellettem szegény, még nem is sejti, hogy a gazdának milyen komoly döntést kell meghoznia az Ő sorsáról. Életről - halálról! Elsírom magam, ha erre kell gondolnom. Pedig el kell engedni, de nehéz, hihetetlenül nehéz. Hamarosan sor kerül rá, mert nem hagyhatom tovább szenvedni, de mégis ragaszkodnék hozzá.
Nem is foglalkozok vele tovább, mert kellemetlen még gondolni is erre. Néhány napja más sem jár az eszemben!


Bizonyára mindenki megbocsájtja, de ma csupán röviden írom le a mai ebédünket, mert már ezt is megszoktam.  Az ételek, egyébként minden arra utaló jel szerint, igen finomak. Kár, hogy nincs étvágyam hozzájuk.
Ma marha erőlevest kaptunk, mint mindig cérnametélttel. Nem tudom, hogyan alakult ki ez a szokás, de tényszerűen ezt a levest mindig ezzel a tésztafélével kapjuk.
Igen finom étel a paradicsomos húsgombóc is, és normális esetben vígan enném meg az egész adagot, sőt ha lehetne, hogy még repetáznék is belőle. Erre semmi szükség, mert minden esetben bőséges adag érkezik. 
Sajtos-pikáns csirkemell csíkok a másik választható főétel, ami minden bizonnyal szintén igen finom. 
Valamit azért fogok enni minden bizonnyal. De a sütit biztosan kihagyom. Nem lenne étvágyam hozzá. 
Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése