2016. február 24., szerda

2016.02.24. Krumplileves, fehér bab főzelék, lecsós sertésszelet.

Mától, néhány napon keresztül, informatikus leszek, és kísérleti nyúl! Informatikus azért, mert tényleges információkat csak jóval azok után kapok a napi ebédemről, hogy már beszámoltam róla, kísérletezni pedig velem fognak állapotom javítása érdekében. Az információm olvasóimnak, na meg azoknak szólnak, akikkel továbbra is minden nap megosztom, mire számíthatnak, az aznapi ebédel kapcsolatban. Ilyen apróság miatt, tán nem hagyom cserben olvasóimat?! Szeretem a kihívásokat, és bármennyire is furcsa, ez az új helyzet, számomra most az. Be kell bizonyítanom, hogy ismerem a konyhánkról érkező ételek színvonalát, és már azok előtt is tudok véleményt mondani róluk, hogy ténylegesen megízlelném azokat. Ehhez persze állandó, jó minőség szükséges az ételek színvonalával kapcsolatban, de szinte teljesen biztos vagyok benne, valóban így is lesz! A kísérlet alanyaként, pedig szintén remélem, hogy hasznos alany leszek, és minden szempontból látványos eredményekkel leszek nem csak tapasztaltabb, hanem gyógyultabb is!
A kórházi étkezést tehát, mint azt már korábban megírtam, ezúttal nem veszem igénybe. Egy okkal kevesebb a bosszúságra!
Ma korábban van jelenésem az osztályon, így az étlapról tájékozódtam előre. A fotók régebbi képeim, de hasonló módon érkezett ma is az ebédem.



Ma krumplilevest fogok enni, ha eljön az ideje. Valamikor órák múlva, mert első az egészség! Az étlapon, magyaros burgonyaleves szerepel, ami minden bizonnyal krumplileves. Miért magyaros? Nyilván azért, mert tapasztalatom szerint paprikás rántással sűrítik ilyenkor a levesünket, a sima tejfölös habarás helyett. Ezért aztán nem sápadt, hanem pirospozsgás az érkező leves. Egyszerűbb, ha mellékelem a receptet is, hiszen a kicsit is hozzáértők, a recept alapján el tudják képzelni az ételt.


Még jó, hogy csak később eszek, nem pedig az infúzió előtt! Elképzelem, amint galambokat szelíden eregetve, mozgásba lendül a takaróm! Hogyan magyaráznám meg? Nem vérvétel ugyan, hogy csak éhgyomorral lehet az ápolókra bízni testemet, s lelkemet, de még sincs kedvem szégyenkezni mások előtt. A babfőzeléknek, meg különös szaga is lehet! Hiába csinálsz bármit, egyedül, a csombor (borsikafű) használhat keveset. Én alkalmazom is, nem csak különleges íze, hanem szélhajtó hatása miatt is. Ma fasírttal kapom a főzeléket, a leírtakhoz hasonlóan, csak a feltét más rajta, mint a mellékelt receptben. 


A lecsós sertésszeletnél kevés egyszerűbb étel van, amióta gyártják a konzerv lecsót.  Én speciel egyben főzöm meg nagyobb darabokban a húst, aminek a leve kitűnő leves alapanyag, majd kihűlés után felszeletelem, és kevés konzerv lecsóval tálalom a tészta köret, jelen eseten makaróni tetején, és már kész is a finom étel. Ennyire egyszerű! Ugye, hogy nem is olyan nehéz gondolatban sem főzni? 
Most pedig rövid időre látogatást teszek azon a helyen, ahol gondolataimban a mai finom ételek járnak majd eszemben, és álmomban, talán éppen a babfőzelékre gondolok, időnként meg-meg állva, és kellemes illatokat eregetve. Szerencsétek van, hogy nem vagytok a közelben, na meg azért, hogy még ebéd előtt vagyok. De ami késik, nem múlik!
Közben végeztem az infúziós kúra mai adagjával is, viszonylag gyorsan, zökkenőmentesen. Hajrá egészségügy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése