2015. november 15., vasárnap

2015.11.16. Tojásleves, debreceni szárnyas apró pecsenye, egres ,mártás, főtt hús.

Mikor péntek reggel írtam a péntek - 13. baljós kapcsolatáról, még nem gondoltam, hogy így fog alakulni ez az igen szerencsétlen nap. Megrendített! Ennek a fanatikus csoportnak az a célja, hogy magukra irányítsák az emberek figyelmét, másról ne essen szó egy darabig. Félelmet kelteni minden jó érzésű emberben, meggyőzni a velük egy vallási eszmét valló ingadozókat, a számukra egyedüli követendő út igazáról. Mindig a humánus megoldások híve voltam, de most eljutottam oda, hogy a mérges kígyó fogát kihúzni nem lehet, azt ki kell verni. Már néhányan jelezték, minek foglalkozni vele, mert nem nálunk történt! De ezen a Világon! Emberekkel, és én is ember vagyok. Mi mindannyian emberek vagyunk! Nem tudom, ha saját családtagjait, barátait, ismerőseit veszítette volna el a közöny bajnoka, ugyanez lenne a véleménye? Én mindenesetre őszinte részvétemet nyilvánítom ki mindazoknak, akiket valamilyen formában érintett a tragédia! És ezek után is ki fogom nyilvánítani együttérzésemet. Nem fogok keresni ürügyet, hogy ezek kapcsán konteózzak kicsit. A nagy elméletgyártók viszont már beindultak. A megszokott mantrára. A következtetés minden esetben ugyanaz, csak az ürügy más mindig. Amerika, a zsidók, Soros, a bolsilibsik a hibásak. 
Azért pénteken megjósoltam, így történt más is. Lehet, hogy  valóban meghoztam utóbbi életem legfontosabb döntését? A téma még kicsit képlékeny, így előre nem kívánom nagy dobra verni! Döntésem kizárólag gasztronómiai tevékenységemhez kapcsolódik  (mi máshoz kapcsolódhatna?) és minden valószínűség szerint, sokkal könnyebb lesz így ezeken túl az életem is. Nekem pedig ez mindennél fontosabb. Csak egy mondatban a lényeg. Ahol valaha is bántottak, onnan távoznom kell.


Azért az élet zajlik tovább. Bármi történt a nagyvilágban, ennie kell sok száz embernek, akik számítanak rá. Ezt jól tudják a konyha irányítói, dolgozói, szakácsaink is, akik most is gondoskodtak a finom ételről mára. 
Ma tojásleves jött edényeink egyikében, ami egyáltalán nem lep meg. Eddig minden alkalommal hétfőn készítették számunkra ezt az egyszerű, finom levest. Van, amikor én még szoktam is rajta turbózni egy extra buggyantott tojással, vagy egy szeletke pirítós kenyérrel, de van, amikor ezekre sincs szükség. Úgy érzem, ma sem.Az is megszokott, hogy hétfőnként egy tokány jellegű étel kíséri a tojáslevest, így mára a debreceni szárnyas apró pecsenye került fel az étlapra választható "A" menüként. A debreceni azt takarja, hogy debreceni páros kolbászt tartalmaz az étel, a szárnyas szerint baromfiból, általában pulykából  készítik, az aprót pedig nem kell senkinek magyarázni. Finom étel, és ma is mint mindig tésztát főztek ki mellé köretként. Ma orsótésztát. Azért mára meglepetéssel is szolgáltak konyhánk dolgozói. Soha eddig nem tálaltam még általuk készített egresmártást. Nem is hittem el, így kétszer megnéztem. Valóban nem került még fel az étlapra. Újdonság, aminek én kifejezetten örülök. Savanykás ízét nagyon szeretem, a gyümölcsös szósz, különben  is jól esik ilyenkor késő ősszel. 

Jól esik a puncs szelet is, ami a már megszokott hétfői desszert.


Végezetül megmutatnék valamit, amit az a régi barátom küldött, akivel mintegy 30 év után ismét sikerült felvennem a kapcsolatot:


"Minden ember különleges. Mindenkiben ott ragyog a fény. Benned is. Ne hagyd, hogy a sötétség kioltsa a fényed. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy kevesebb vagy, mint mások. A világot is képes vagy megváltoztatni, ha igazán akarod. Erőd kifogyhatatlan, bátorságod végtelen. De csak addig, amíg el nem kezdesz kételkedni magadban. Nem akkor veszítesz, amikor másodikként lépsz át a célvonalon. Nem akkor van vége, amikor elesel. Emlékezz: Akkor veszítesz, amikor elhiteted magaddal, hogy vesztettél. Ha úgy indulsz neki a küzdelemnek, hogy Te itt biztosan nem nyerhetsz. A gondolatnak varázslatos ereje van. Csak úgy, mint ahogy a hitnek is. Higgy a sorsban, higgy, amiben akarsz... de a legfontosabb, hogy sose add fel az önmagadba vetett hited. Soha! Lepd meg a hitetleneket, forgasd fel a világot. Merj különleges lenni! Tégy csodát! Szeress örökké! Élj úgy, hogy semmit se bánj. Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik."


De jó ez az internet! Örülök, hogy újra találkoztunk és hasonló régi - új barátom életfelfogása a sajátomhoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése