2015. november 11., szerda

2015.11.12. Savanyú káposztaleves, vadas sertésszelet. resztelt szárnyas máj.

Zajlott az élet tegnap körülöttem, de rendesen. Panaszkodtam már napokkal ezelőtt, hogy enyhén belázasodtam. Bár ez nem szokott nálam hosszú életű lenni, a fogam, és teljes pofázmányom is begyulladt. Még a jó hírek is csak sovány vigaszt hoztak számomra, így a Milliomos Szakács receptversenyen nyert Lidl ajándékcsomagnak sem tudtam igazán örülni, amikor meghozta a futár. Fogorvos barátom szerencsére soron kívül fogadott, így már megkönnyebbülve csépelem a billentyűket. Neki meg azt a Toszkán vörösbort adtam, ami a csomagban érkezett. Nem is fogadott volna el mást, mert több évtizedes barátság a mienk. Vasárnap óta ételt is alig vettem magamhoz, viszont rendületlenül írtam. Legutóbbi írásaim kiugró sikerére tekintettel, folytatom az elkezdett irányt. Nagyot változtattam stílusomon. Előre írom meg az új cikket, közte a recepttel is, így a már kész írás alapján készül el az étel. Így történt legutóbb is, hála Asszonypajti segítségének. Most már félig leírtam új cikkeimet is. Eddig nem így tettem. Többnyire hirtelen ötlet volt, ami alapján eldöntöttem készülő ételeim sorsát, mikéntjét. Mostantól más lesz. Sokkal többet tervezek előre, kevesebbet  improvizálok. Így készülök a következőkre is. Annyit elárulok, hogy tésztasalátát fognak készíteni új írásomban a lányok (írásaim új hősnői), de csak akkor jelenhet meg, ha valóban elkészül az étel, amit természetesen le is fogok fotózni. Meglepő módon, tőlem teljesen függetlenül, nejemnek is éppen ez jutott eszébe. Alapanyagok többségével már rendelkezek, mert már ott sorakoznak a hűtőben. Közben írok egy másik cikket is, ami hamarosan (valószínű már ma) szintén meg fog jelenni. 
Nagyon örülök, mert bár eddig is kedveltek, de több helyről érkezett kérés is, írásaim megjelenésével kapcsolatban. Szeretnék őket több helyen publikálni. Így kívánná az illem! Soha nem mondtam még ellent kérésnek. Azt viszont, ha lopnak tőlem, vagy bárki mástól nem csípem! Úgy tűnik viszont, hasznos volt a stílusváltás. Igyekszem amellett, hogy írásaim a jövőben sokkal olvasmányosabbak legyenek, cikkeim valóban ne egy receptkönyv lapjainak tűnjenek. Eddig is törekedtem, hogy a témához kapcsolódó hasznos információkat osszak meg olvasóimmal,  a jövőben viszont erre még több hangsúlyt fektetek majd. 
De a napi beszámolóm, az amit minden reggel olvashattok, változatlan formában meg fog maradni. Decemberben tartok majd egy rövid szünetet, mert el kell gondolkoznom a hogyan tovább-on. Az már biztos, hogy néhány csoporttagságomat biztosan meg fogom szüntetni. De azokkal akik egyre közelebb állnak a szívemhez, továbbra is ugyanúgy, sőt tán még szorosabban fogom tartani a kapcsolatot. 
Most is következik tehát, a már jól ismert napi beszámoló, a menüről. 




Most biztosan jól is fogok lakni, mert megéheztem kicsit a kényszerű koplalásban. Lehet, hogy más nem nagyon szereti a savanyú káposztalevest, de én igen. Magas C vitamin tartalma ráadásul javít egészségemen is. Én egyébként is szeretem, nem csak levesként, de időnként szívesen csemegézek a natúr hordós káposztából is. 



A vadast is imádom. Mindig tésztával kapjuk konyhánkról, de mégis csak zsemlegombóccal az igazi. kicsit macerás az elkészítése, így megértem, hogy nagyobb mennyiségben tésztával könnyebb tálalni. Most mégis azt a receptemet mutatom meg, amelyben az általam nagyon kedvelt zsemlegombóccal írtam le a vadast.  



Másik választható főétel ma a resztelt szárnyas máj. A disznó máját annyira nem csípem ebben a formában elkészítve, de szarvas, vagy borjúmájat is ettem már hasonló módon. Valahogy, azok egészen mások voltak. A baromfi, így a csirkemáj is kedvenceim  közt van. Most hallottam az új hamisításról, amelyben libamáj helyett hízott kacsamájat próbáltak rásózni a gyanútlan fogyasztókra. A legszörnyűbb az egészben, hogy a főkolompos olyan személy, aki irányította éveken keresztül ezt a területet. Tudom, ez egyedi eset, nem lehet azonnal lebűnözőzni az ilyen retkeket. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Azért véleményem még nekem is van! Már étvágyam is. Enni meg van mit bőven. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése