2015. november 3., kedd

2015.11.03. Lebbencsleves, almával borított sertésborda, roston sült harcsafilé

Semmivel sem vagyok másabb, mint bárki! Lehet, hogy talán túlteng bennem az igazságérzet, de amikor süket fülekre találok, szerintem nem csak engem bosszant, talán másokat is. 
Régebben kiderült gondjaim vannak vérnyomásommal is. Mostanában, mivel nem? Nosza megláttam egy kedvező árú vérnyomásmérő kézi készüléket, megrendeltem, és néhány nap után házhoz is szállították. Gondoltam, mostantól biztonságban vagyok. Tévedtem. A készülék 1 hó után elromlott, de ismerve az eljárást, elektronikus levélben (email) jeleztem a forgalmazónak, akik futárt küldtek érte, elszállították, majd mintegy két hét várakozás után visszaküldték működőképesen. Élveztem újabb két hónapig, majd ismét jelentkezett a már tapasztalt hiba. Újra email, udvarias elnézés kérés az automata ügyfélszolgálatól, majd várom a már ismert futárt. Nem jött! Mondom: hóakadályok még nincsenek, földrengés sem pusztított, csak valami apróság jöhetett közbe. Így írtam egy újabb, valamivel már türelmetlenebb  hangú levelet. Valószínű kiolvasható volt belőle, hogy tisztában vagyok jogaimmal, így magam is meglepődtem, mert rövid időn belül válaszoltak, sőt nem csak választ kaptam, hanem telefont is, amiben bejelentkezett a futár, elvinné a vérnyomásmérőt. Természetesen az eredeti csomagolásban, mert reklamációnak másképpen helye nincs! Ezt mindenkinek illik tudnia! Ez több mint két hete történt. Türelmem véges! Így megint email, amire természetesen automata válaszolt, de én már nem érem be ezzel. Végre emberi hanggal szeretnék beszélni, vagy ember által írott betűkkel találkozni, elmondani neki, hogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fordulok. Úgy érzem, már csak ez az egyedüli járható út számomra. Közben nem automata, hanem valami embernek látszó tárgy is válaszolt, miszerint kivizsgálják ügyemet. Mit kell ezen már vizsgálódni kérem? Valamit tenni kéne, de iziben! 
Életem során, sajnos nem ez volt az első hasonló eset. Még az átkosban így jártam a  mosógépünkkel, amit többszöri reklamáció után sem voltak hajlandóak megjavítani, valamilyen indokot mindig keresve a tudatos átverésemre. Akkor is emberükre akadtak bennem. Álcázott kamerával felvettem, amikor a szerelő elismerte a készülék hibáját, majd ismételten, sokadszor megpróbált lerázni. De nekem dokument volt a kezemben! Akkor ez nagy szó volt, hogy valakinek egyáltalán volt kamerája. Őrült nagy botrányt csináltam! Aztán kiderült egy hivatali elszólásból, hogy egy felújított motort, egy használt alkatrészt szereltek be javítás gyanánt a teljesen új mosógépbe, ezzel elintézettnek tekintve az ügyet. Ez akkor volt. Ma már ilyen nincs, nem is létezhet. A fogyasztót védi a törvény. Így gondolom én. Vagy tévedek?


Szóval nyugodjak le a picsáb@,  mert az ügy sínen van. Legalább a kaja kicsit megnyugtat. Beveszem a lebbencslevessel, a Xanaxot. Az nyugtató nem? Nem vagyok még annyira kikupálódva gyógyszerügyben. Ha csak lehet, kerülöm messze őket. A lebbencs tényleg jól esik! Még mindig a hétvége nem éppen diétás menüjének hatása alatt vagyok. Anyósom egyszerűen nem bírja elviselni, ha valaki éhesnek látszik. És nem éppen lebbenccsel várja a vendégeket. De most tényleg jól esik.

Az almával borított borda inkább hasonlítana valamilyen kímélő ételre. Ez sem illene be a Mama főztjei közé. Almával van a teteje megpúpozva, párolt rizzsel tálalva, tehát számomra akár ideális is lehetne. De nem az. Olyan sokszor nem készítettem, hogy ne kellett volna puskáznom. Mivel írtam már receptet korábban az almával borított bordáról, előkaptam gyorsan, és megnéztem, mit írtam akkor. 

A halat kicsit még jobban is szeretem. Az ugyanis még egészségesebb, pedig az almás húsra sem lehet panasz. Szerencsére időnként (elég sűrűn) gondolnak egészségünkre a konyhán, és valamilyen halacska is asztalunkra kerül. Ma krumplipürével kaptam, bár a képen rizzsel van tálalva. az is lehet, hogy zöldséges krumplival vagy vegyes zöldségkörettel fogom végül megenni. Van miből választani. Én egyébként, nagyon szeretek minden tengeri herkentyűt. Hamarosan lesz egy kis spórolt pénzem, és csinálok is valami számomra igazán finomat. Bár már állapotom is engedné! Jó lenne végre mindent közel úgy csinálni, mint régen! Hátha hamarosan ismét sor kerülhet rá!

De végre van valami jó hír is. Nem követem már a versenyeket egy idő óta, de egy barátom rám írt, hogy nyertem. Csupa olyat, aminek hasznát is veszem. Nem utolsó az a tény sem, hogy olyan játékon nyertem, amit egészséges életünk érdekében szervezett a Floriol. Ebben pedig szívesen vettem részt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése