2015. október 28., szerda

2015.10.28. Kacsanyak leves, lencsefőzelék, tepsis pácolt tarja

Nem is tudom, mi van velem? Tavaszi fáradtsághoz még korai. Tompult vagyok, és semmihez sincs kedvem. Már a Konyhafőnököt sem nézem. Egyébként várható is volt, hogy sokat vesztett eredeti varázsából a sorozat. Új célközönséget már nem tud megszólítani, akik szeretik a sütést-főzést, azok létszáma is véges. Állítólag csak akkor nézték az átlagosnál többen az adást, amikor a csinos szépségkirálynő is beállt a pult mögé. (jól nézett ki a csaj, az tény)  Az is, hogy üde színfolt volt a konyha egyhangú világában. A nők természetesen nem kedvelték. Miért is kedvelték volna? Én nem azt nézem, kinek milyen a fizimiskája, hanem ért-e ahhoz, amit csinál. 
Itt van például a kolbász! Több mint ezer éve fogyasztja az emberiség valamilyen formában. Most éppen valamelyik agyament azt találta ki, hogy a kolbász is rákkeltő. Na menj Te a jó büdös francba hivatalnokkám! A mindenféle hülye adalékot tartalmazó parizer, esetleg virsli az nem! Meg a szalonna is rákkeltő! Csak azért, hogy tudjátok miről van szó, megmutatom az írást, amit itt el tudtok olvasni.  http://privatbankar.hu/vasarlo/kimutattak-rakkelto-a-szalonna-es-a-kolbasz-286890  És az ilyenek szabadlábon vannak! Hát gyerekek! Akkor jöjjön inkább a kegyes halált! Telezabálom magam rákkeltő kolbásszal, szalonnával, és várom a végzetet. Azért szeretném addig tengetni tyúxaros életemet, mint nagyapám, aki élete felét rákkeltő szalonnán, és kolbászon tengette. Igaz, evett hozzá kenyeret, néha hagymát is, közülük valószínű az egyik rákellenes gyógyszer volt. Hülyék! Ne haragudjatok, de erre már szavam sincs! Barátom leírta! A nap is rákkeltő. Nosza betiltani azonnal! Nektek mindegy észlények, hiszen ti már rég sötétségben éltek! Még a végén megint felmegy az agyvizem!

Maradok inkább a mindennapos rákkeltő betevőmnél! Előbb leellenőriztem, sem folyami, sem tengeri rák nincs az ételek közt, tehát valószínűleg ismét túléljük néhányan a mai menüt.


A kacsanyak leves sem egészségtelen mindaddig, míg a csontot véletlenül félre nem nyelem, és a csont meg nem akad a torkomon. A kutyám elől viszont nem lenne szívem megenni a legfinomabb falatokat. Csak a rákkeltő húst előbb jól leszopogatom róla. A fogára azért kicsit irigy vagyok. De ha már szóba került nagyapám, nagyanyám is vígan lerágta a csontok azon részeit, amikre én sosem vetemedtem. Ő sem rákban halt meg szegény. Biztos kevesebb parizert evett, mert korábban halt volna meg.

Most mit tegyek? A lencsefőzelékhez meg  sült kolbászt tálaltak feltétként. Merjem, ne merjem? Döntöttem! Feláldozom magam a tudomány oltárán! Próba cseresznye! Ha holnap rákos leszek, legfeljebb bepereli családom az összes eddig létező kolbászgyártó céget, és hentest. Van, ahol úgyis ez a divat. Nem te vagy a hibás, ha mondjuk rojtosra szipákoltad nikotinnal a tüdődet, hanem az, aki eladta neked a bagót. Jönnek a perek. Lelki szemeimmel előre látom! Aztán megint marha jól fognak járni néhányan. Az ügyvédek persze! Minden idők örökös haszonélvezői. Ők mindenből hasznot tudnak húzni. Csak ehhez értenek!

A tepsis, pácolt tarjához sem tudom, miként viszonyuljak? Arról is kiderült már valami turpisság? Ha eddig nem, majd gyorsan kiderítenek valamit. Választhatok! Melyiket tartsam a kisebbik rossznak! A lencsefőzeléket, vagy a tarját? Tudjátok mit? Nekem már úgyis mindegy! Úgy sem vagyok még éhes, várok még ebédig. legalább annyival tovább élek. A tarjáról meg azt derítették ki még évekkel ezelőtt, hogy a faszénparázson sült kaják szintén rákkeltőek. Gyerekek! Itt már minden ártalmas. A levegő is. Na az van ahol valóban! Több évtizeddel ezelőtt, amikor az illatos út környékén jártam Pesten, a bűz, akkor is elviselhetetlen volt. És akkor nem is beszélek a hódmezővásárhelyi fehérjefeldolgozó 10 kilométeres körzetéről. Vannak tehát régi emlékeim is. De mégis élek!

Azért, hogy végleg ne legyen nyugodt napom hátralévő része, azt is szem előtt kell tartanom, szerdánként jár egy süti is a menühöz. A süti meg árt a cukromnak! Hú de szép az élet! Na jól nézek ki!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése