2015. augusztus 26., szerda

2015.08.26. Magyaros zöldborsóleves, szárazbab főzelék, fokhagymás, sajtos csirkemell

Tegnapi írásomban foglalkoztam keveset a Bibliával, mint számomra érdekfeszítő témával. Megemlítettem azt is, hogy sok írást kihagytak, valamint egyesek írtak később a könyvhöz, amik valahogy  tényekként kerültek a kötetbe. Ez olyan szerintem, mint ahogy nagyanyám széljegyzetekkel látta el a Bibliát, és most azok is tényként szerepelnének az írások köz. Így akár egész családom, köztük én is bele lennék foglalva, hiszen a fontosabb családi események, köztük a születésnapom is szerepelt a Szent könyv, mint egyedüli biztos pont hasábjain.
Van egy írás, ami korábban szerepelt a történetek közt, mégpedig az, hogy Ádámnak nem Éva volt az első felesége. Tudom, ez sem követhető pontosan vissza az idő távlatából, de más megvilágításba helyezne bizonyos szituációkat. Ádámnak egyes hiedelmek szerint Lilit (Lilith) volt az első asszonya. Valamiért később az egyház démonizálta a hölgyet. Ő lett az a nő, aki a gonosz lelket megszemélyesíti. Nevéhez rengeteg babona fűződik, úgy van beállítva, mint a csecsemőlopó, a hirtelen bölcsőhalált okozó, gonosz, szárnyas teremtmény. Nem tudok utánajárni a dolgok igazságtartalmának, nincs is szándékomban! Csak mint érdekességet vetettem fel. A Bibliába olyan írások kerültek be, amik vélhetően népszerűek, az egyszerű emberek értelmi szintjén igaznak tűnhetnek, alkalmasak a vallás, mint propaganda megalapozására. Ezt nem én találtam ki, csak saját szavaimmal írtam le a pontos meghatározást. Ma nem filozofálok többet. De ez még eszembe volt, a tegnapi téma folytatásaként. Van még más is, de arról majd máskor.


Ebédet viszont ma is kaptunk, így újabb téma jön. Tegnap zöldbab volt, ma zöldborsó. A borsó ugyanúgy mint a bab, gyorsfagyasztott termék. Állítólag a borsó az, ami a legjobban megőrzi frissességét, ízét a fagyasztás során is. Nagyon szeretem! A levesből biztosan jól lakok ma is, mert még mindig a könnyebb ételeket szeretem inkább. Ez pedig az. Hús alaplével készítve, ezt ajánlják a betegek felépüléséhez. Biztosan jól jönne a kórházban is, mert ott bizony soha nem ettem, még hasonlót sem. Szűk 1 hónap múlva egy hétre ismét befekszem egy infúzió kúrára, és kíváncsi vagyok a kajára. Naplót fogok írni róluk. Megpróbálom megoldani azt is, hogy valós időben meg is osszam éppen aktuális élményeimet. Dolgozok rajta! Biztos nosztalgiával fogok visszagondolni akár a mostani levesre is, ami sokkal jobb, mint bármi amit a kórházban ettem, és hasonló módon készült. 

Hüvelyes, - hüvelyes. A zöldborsót, egy másik hüvelyes követi mégpedig a szárazbab. Főzelék formájában, ami a bab leggyakoribb felhasználási módja. Ma fasírtot tettek a babfőzelékünkre feltétként, ami szintén elég gyakori.  Igaz, hogy én önmagában is nagyon szeretem, minden feltét nélkül is. a bab különben is a kedvenc alapanyagaim közt szerepel, a paradicsom, és a káposzta mellett. Ma tehát elvileg jó napom lenne. A főzelék ehhez hasonlóan készülhetett. 

Ma nagyon bíztam magamban! Hosszú idő óta most fordult elő, hogy rövidebb időt szántam cikkem írására, nem dolgoztam annyit előre. Így jelentős részét most reggel írtam, mint a régi szép időkben. Egész jól ment. De ez személyes kitérő a kaja közben. Hátramaradt még egy érkezett kaja, ami a fokhagymás-sajtos csirkemell, és büszke vagyok! Éppen most hallom a szállító kocsijának a hangját, tehát időben végeztem. Most következik a nehezebb mutatvány, amit régen nem próbáltam. Behozni az előszobából a kaját katasztrófa nélkül. Megtörtént! Ügyi vagyok. Túl is teljesítettem a tervet, mert még le is fényképeztem az egyik kaját. Ezért hiszek én a legnagyobb csodában, magában az emberben. Nem vettem igénybe semmi hókusz-pókuszt, egyszerűen hittem magamban. Ezután pedig még jobban fogok. 

El is siklanék a desszert felett, mert annyira happy vagyok. Citromos rolád jött az ebéd mellé, amiről ne írok novellát. Elég lesz feldolgoznom a történteket, és apró tervezés következik ismét. Eddig is minden forgatókönyvet többször végiggondoltam előre, felkészültem ennél rosszabbra is, de most felkészületlenül ért a jó hír. Nem hiszek a babonákban, jóslatokban, de azt az ígéretet kaptam, hogy idén szeptemberben, tehát hamarosan jobbra fordul a sorsom. Meglátjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése