2015. július 13., hétfő

2015.07.13. Zöldborsóleves, sertéspörkölt, finomfőzelék.

Nem is tudom, hogyan kezdjek hozzá. Magánéleti problémákkal ritkán foglalkozok, de most tényleg nem érzem jól magam napok óta. Hétvégén lett volna a születésnapom, de az is elmaradt. Teljesen, visszavonhatatlanul!
Mivel senkit nem akarok untatni saját bajaimmal, inkább a kajákról írok, ami tulajdonképpen a normális lenne. Senki nem kérte tőlem, hogy ezeken kívül másról is dumáljak, ezt eddig is magam szórakoztatására tettem. De most úgy tűnik nagyon magam alatt vagyok. Ráadásul úgy érzem, nem én tehetek róla. Még életelememről, a kajákról is nehéz írni. Ilyenkor jó, ha a mellényzsebben, az elkötelezettség mellett van egy kis rutin is. Így a mai beszámoló is zöld utat kaphat.


Egyáltalán nem hétfői levesnek tűnik ami ma érkezett. Zöldborsólevest kaptunk, és a zöldborsó az, ami fagyasztva is akkora táp, és élvezeti értékkel rendelkezik mint frissen. Ma biztosan fagyasztott borsóból készült a leves, de így is tökéletes. Épp ezért talán jót is tesz enyhén beteges gyomromnak, így talán lassan a javulás útjára lépek. Én egyébként így csinálnám,de nem én főztem.  

Volt egyszer nagyon régen, talán igaz sem volt. Akkor is egy étteremben ebédeltünk, de nem házhoz szállíttatva a menüt, hanem magán a vendéglátó helyen. Megszokott volt, ha lakodalom volt a hétvégén, mindig pörkölt volt az ebéd. Volt olyan, ha éppen vadász volt a lakodalmas gazda, akkor szarvas, vagy más vadhús. Tudom, jelen esetben ez elő sem fordulhatna, hiszen nem néhány adag ételről van szó, de ez is a vendéglátás praktikáihoz tartozott, személyes élményeim alapján. Ma mindenesetre sertéspörkölt az egyik főétel, és elég hülye asszociáció jutott eszembe. A mai pörkölt biztosan friss, és csak a mai napra készült, hasonló módon.   A leírtakkal ellentétben ma nem tarhonyát, hanem más tésztát főztek ki mellé.

És jöjjön az az étel, amire a reklám szerint lehet is válaszolni. A TV-ben sűrűn látok egy reklámba egy kabaréjelenetet, melyben felteszik a kérdést: finomfőzelék? Rögtön jön a válasz is: nem! Valahogy így vagyok ezzel én is, és nem tudom kinek jutott eszébe az az agyament ötlet, hogy finomfőzeléknek keresztelje el ezt a megosztó ételt. Van, aki nagyon szereti, én nem tartozok közéjük. Azért meglesném a mai ételrendelési statisztikát, csak úgy kíváncsiságból. Természetesen azoknak is jó étvágyat kívánok, akik esetleg szeretik!

Ma még egy finom piskótatekercset is kaptunk, amivel teljes az ebéd. Már csak pihennem kell egy kicsit, mert volt egy köröm az okmányirodában, és mint tudjuk, az nem egy sima partraszállás. Mindig találnak valamit, amire szerintük még szükség lenne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése