2015. június 9., kedd

2016.06.09. Szilvaleves, natúr csirkemell sajtszósszal,zúzapörkölt.

Tegnap a teljes agyhalált választottam szinte egész napra. Önként, dalolva! Jól esett mindent, amit lehetett kikapcsolni, semmivel nem foglalkozni. Meg kell tanulnom sűrűbben megtenni ezt, mert jó volt! Felfrissültem! Nekikezdtem tegnap reggel egy átfogó cikket írni a pörköltekről, de abbahagytam. Ki sürget? Ráér. Minél többször indulok neki, annál jobb lesz. Máskor, amikor sürget az idő, gyorsabban dolgozok, több hibát is vétek. De ma már teljes napom lesz. Befejezem a cikket is, de többször átolvasom, meg örömködök egy kicsit. Összekuporgatott pénzecskémből rendeltem egy aszalógépet, amire évek óta vágytam. Ma érkezik meg, már értesítettek neten. Ha elkezd érni a paradicsomom, beindul az aszalás! De jó lesz!


Mivel nem ezért keltem fel ma sem korábban, hanem a kaja miatt essen szó arról. Ma szilvaleves jött, ami ugye mint tudjuk szintén egyféle gyümölcsleves, ami ebben az esetben fagyasztott szilvából főtt. A nótát, miszerint: "hull a szilva a fáról, most jövök a tanyáról" majd nyár végén fogjuk énekelni, és mivel már lesz aszalógépem, ez is kerül bele. Most jövök rá, milyen jó döntés volt! Vissza a levesre. A múltkor is megvártam, míg teljesen kihűlt, és akkor ettem meg, akkor a vegyes gyümölcslevest. Fotózni nem lehet szépen a levest, mert a fagyasztott gyümölcs szétfő benne, és most sem sikerült valami csúcs szuperül. Szerintem gyümölcslevest már mindenki tud csinálni fagyasztott gyümölcsből, így most nem mellékelek receptet.

A főételek sorát a sajtszósszal tálalt csirkemellel indítom, amik valószínű rám marad, mire ebédre kerül sor. Finom, szaftos kaja, és mivel a kaják tuningolásának mestere vagyok, egy kis reszelt sajttal fel is javítottam. Sokkal jobb így! Receptem kivételesen erről sincs, de mire legközelebben ez lesz étlapon, már lesz. 

Van viszont receptem a zúzapörköltről, hiszen Áron egyik kedvenc kajája. Most vizsgázik, és biztosan meg fogja érdemelni. Erről akár több receptet is írhattam volna már, hiszen sokszor csináltam már bográcsban, és tűzhelyen is. Mindkét főzőeszközben nagyon finom. Van a hűtőben tejföl is, így Áron úgy fogja megenni, ahogy igazán ízlik neki. Sok tejföllel. Receptemhez képest annyi a különbség, hogy ma nem galuskát, hanem pirított tarhonyát fog kapni mellé.  Na meg savanyúságot, mert ha valamihez illik, az a zúzapörkölt. 

Most tehát munkára fel, mert van mit csinálnom ma, ha már tegnap takarékon voltam. Még egyszer: megérte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése