2015. június 8., hétfő

2015.06.08. Karfiolleves,majoránnás pulykatokány, lencsefőzelék.

Reggel felkeltem, és rájöttem, hogy nagyon nincs internet. Bele is nyugodtam, hogy visszafekszek, és pihi lesz. Aztán mégis lett kapcsolat, és folytathatom ott, ahol a múlt héten abbahagytam. Meglepő módon, pénteki nyereményemnek Áron fiam örült a legjobban, és egész hétvégét turmixolással töltötte. Nagyon örülök! Nem csak annak, hogy egészséges friss kaját csinál magának, hanem annak, hogy magának csinál bármit. Szerintem keresett magának a neten banánturmix receptet, és most ez a sláger. Jó ez így! Legalább hasznát veszem a turmixgépnek is.

Most viszont lássuk az ebédet még akkor is, ha mén nincs itt az ideje.



Ma karfiolleves kerül az asztalra, de semmi különlegesség nincs benne. Mindig szoktam az ebéden valamit variálni, kicsivel jobbá, szebbé tenni azt, hogy jobban essen az étel. Ma nincs kedvem hozzá! Valahogy semmilyen hangulatom nincs, és egyenlőre  nem tudom az okát. Azért ebédelni fogok, de még nem tudom mit, mert a most érkezetteken kívül rengeteg minden maradt hétvégéről. A karfiolleves viszont megérkezett, és biztosan nem így csinálták mint azt receptemben leírtam, mert én kicsit meg is pirítottam a karfiolt előtte. Ezt hozom ide, mert nekem ez jobban ízlik. Ha lehet kapni friss karfiolt majd, készítek egy másfajta levest is, mért én a karfiol roppanósságát szeretem, ami viszont a levesben már nincs meg. 

A majoránnás pulykatokányról nem írok regényt, egyszerűen hozom a receptjét. Szeretem a tokányoknak minden változatát!egyáltalán mindent, ami szaftos. Tegnap pl. bográcsoztam a kertben, és olyan finom marhalábszár került az asztalra, hogy biztosan leírom újra, hogyan készítettem. Soha nem recept alapján, mindig megérzésre. Megérdemel néhány sort, mert most klasszikus módon csináltam, mindenféle különleges íz nélkül. Egyedül az a hatalmas lestyánlevél volt amit beleraktam, majd pár perc után ki is vettem belőle, mert addigra átadta finom ízét a pörköltnek. Ebből is maradt tehát, így most akár válogathatnék.

Pedig szeretem a lencsefőzeléket is, és ezt lehet, hogy ebédkor finom fokhagymás pulykasülttel teszem még élvezetesebbé, mert az is maradt. Bőség van kérem! Azért még az eredeti feltéttel fotózom le, nehogy bárkit is megtévesszek. Eredetileg lecsókolbász jár mellé, ami szintén nem, olyan rossz, de ha van miből választani, akkor miért ne? 

Hétfőnként valamilyen desszert is jár az ebéd mellé, amit ma is rendben megkaptunk. Egy linzerkoszorú a mai desszert, ami lehet, hogy részemről ki is marad. Azért biztosan el fog fogyni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése