2015. június 28., vasárnap

2015.06.29. Magyaros zöldségleves, borsos tokány, zöldbab főzelék

Egész kisregényt terveztem mára írni, de valószínű későn keltem, és nem lett elég időm rá. Igaz, hogy elárasztottak emailekkel, amik mindegyike választ követelt, így ez is lopta időmet. Ígérem holnapra leírom az átlagosnál lényegesen több gondolatomat, de ma elégedjetek meg a kaja részletes felsorolásával. 


Tehát! Ma magyaros zöldségleves érkezett, ami annyiban különbözik a hagyományostól, hogy pirospaprika is kerül bele bőven. A Spanyolos étel sem attól lesz spanyolos, hogy a felszolgáló "OLLÉ" felkiáltás mellett teszi az asztalra! Bármennyire furcsa, én nem vagyok annyira oda az agyonpaprikázott kajáktól, mindössze akkor teszek beléjük, ha elengedhetetlenül szükséges, az íze miatt. Lehet, hogy rossz helyre születtem, mert néha a friss paprikát jobban kedvelem, mint a szárított, őrölt magyarosnak tartott fűszert. Pedig a paprika csak Kolumbusz közreműködésével került Európába, és csak az 1800-as évek közepén lett kedvelt az őrölt pirospaprika, és először az egyszerűbb konyhákban, nem a főuraknál. Szánom - bánom, de most fedeztem fel, hogy magyaros zöldségleves receptem nincs. Van viszont tavaszi, amibe képzeljetek bele egy kis őrölt pirospaprikát, és máris kész az adott recept. 

Meglepő módon két olyan ételt választottak a konyhán főkajaként, melyek a legnépszerűbbek közt vannak Csak a Recept oldalamon. Ez az oldal a tényleges receptgyűjtemény, ahol nem fűzök annyi körítést az íráshoz, mint más esetben. Többek közt ez is a mai napra szánt gondolatok közt volt, de erről, így stílusomról is holnapra halasztottam a hosszabb értekezést. A recept azért itt van. Jó, hogy létrehoztam ezt is, mert akár sürgősen is ki tudom segíteni az éppen akkor érdeklődőt, mint azt a napokban megtettem a bográcsgulyás recepttel is. Gyorsan kellett, elküldtem!

A most következő írás viszont tényleg a legnépszerűbb ezen az oldalon. Kicsit meg is lepődtem, hogy egy látszólag egyszerű főzelék, hogy tud ennyire kedvelt lenni. Márpedig valóban ez a legolvasottabb, hiába csak egy egyszerű zöldbabfőzelék! És népszerűsége töretlen! 
Jutott eszembe tehát számtalan szebbnél szebb gondolat, de ma érjétek be ennyivel. A képeket is a régi konzerv anyagból válogattam, mert így egyszerűbb volt. Még a hétfőnként megszokott desszertről sem írok, csak megemlítem a kőkemény tényt, miszerint ma egy linzer jár minden adag mellé. Tulajdonképpen örülhetnétek is, mert egy sokkal hosszabb írás helyett egy lényegesen rövidebbel oltottam mindenki agyát a hét első napján. De ami késik nem múlik, mert én már csak ilyen vagyok! Holnap elárulom, mi járt egész hétvégén az agyamban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése