2015. június 25., csütörtök

2015.06.25. Zöldbableves, fokhagymás sült pulykacomb, pásztortarhonya

Éjszaka véletlenül több órát töltöttem ébren, és ilyenkor mit csinál az ember fia? Gondolkodik! Bár ne tettem volna! Igazság szerint, csupa olyan jutott eszembe, ami mostanában sokat foglalkoztat, köztük néhány nagy okosság is. El is határoztam, reggel, miután felkelek, megosztom gondolataimat okulásképpen, hátha hasznosnak tűnnek. Aztán másképpen alakult. Jött valami, ami felülírt mindent. Sebaj! A kutyák legalább baromi jól érzik magukat, - a reggelt egy hatalmas játékkal kezdték - Ti pedig megúsztatok egy elképzelhetően fölösleges rólam szóló novellát. Már nem is érdekel! Különben is, örüljek, hogy van lyuk rajtam, amin a felesleges kaja eltávozhat. És hogy legyen mi eltávozzon, megérkezett közben az ebéd. 


Zöldbableves jött, a megszokott módon. Nem friss, hanem fagyasztott babból csinálják, még ilyenkor is a szezon közepén, hiszen sokkal könnyebb dolgozni a félig kész fagyasztott termékkel. Ráadásul ez mindig kapható, ugyanabban a minőségben, ugyanazon az áron. Amikor leírtam a receptet, igyekeztem nagyon pontos lenni, és talán ennek is köszönhető, hogy ezt a látszólag egyszerű ételt mostanában igen sokan nézik meg a Csak a Recept oldalamon.  A zöldbabfőzelék, pedig a legnépszerűbb.

A fokhagymás sült pulykacomb sokszor kerül asztalunkra olyankor is, amikor saját konyhánkban készül. Ezért aztán akár több írásommal is tudnám illusztrálni a sült pulykacombot. Mivel nem rendeltem belőle, kénytelen vagyok más képet is mellékelni hozzá. Mivel értelemszerűen nem kóstolhattam meg, most azt a receptemet osztom meg itt, ami mostanában a legnépszerűbb, és a ranglistán is előkelő helyen van. Ebben az írásban is fázisképekkel illusztrálom az elkészítés módját, így szerintem mindenki számára jól érthető a recept.  

A pásztortarhonya nem tartozik ugyan a legnépszerűbb receptjeim közé, de ez alapján ezt az egyszerű ételt is könnyen el lehet készíteni. Sikere épp egyszerűségében rejlik.  Bevallom, jól esett, hogy nagyon sok dicséretet kaptam receptjeim kapcsán, és szinte mindenki azt írta, hogy rendkívül könnyen megérthetőek írásaim, könnyen el lehet készíteni ezek alapján az adott ételt. Ezért esik rosszul, ha néhányan esetleg megdorgálnak, ráadásul igaztalanul. Már csak ennyi maradt nekem! Néha elkészítek egy olcsó kaját, és leírom, hogyan csináltam. Ha ez nem lenne, már régen feldobtam volna a talpam. Nem akarom dramatizálni a helyzetem, de az éjszakai agymenésemnek ez volt az egyik tanulsága. Meg az, hogy a technikával évek óta harcolok, hogy meg tudjak egyáltalán jelenni, és a jelek arra utalnak, hogy egyre kilátástalanabb harcot vívok minden reggel az internettel, és a Facebookkal. De nem adom fel, mert akkor az már nem én lennék!

Van viszont még valami, amiről szólnom kell. Idén még nem kovászoltam uborkát, mert eddig az ára az égben volt. Most sem láttam a piacon az uborkaszezonnak, még a nyomát sem.  Pedig szeretem, és értek hozzá! Imádom a kovászolt cuccokat úgy általában, és szinte mindent kovászoltam már, ami erre alkalmas. A kovászos uborka receptem pedig eddigi legnépszerűbb írásom, bárhol jelent is meg. Először természetesen blogoldalaim egyikén, de később sokan átvették az írást. Így aztán úgy tűnik, életem legsikeresebb írása, a kovászos uborkáról szól Eddig 27600-an olvasták el ezen az oldalon, amit köszönök. Mivel máshol is megjelentették, azt nem tudom nyilvántartani. Biztosan sokan.  Legalább van egy kis örömöm a végére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése