2015. június 22., hétfő

2015.06.22. Tojásleves, csülökpörkölt,szárazbab főzelék.

Kihagytam egy hetet, és bevallom nagyon jól esett. Igaz, hogy már a hét közepe táján gondolkodóba estem, talán felfüggesztem a szabit, és ismét "munkába" állok. Mégsem tettem, mert indig találtam magamnak újabb elfoglaltságot, így nem unatkoztam. Mától pedig ismét rövidülnek a nappalok, hiszen tegnap volt elvileg az év leghosszabb napja. Így aztán örömre sincs túl nagy okom. Egyébként sem. A héten szalmaözvegy vagyok, és a fiúk az urak a házban. Fiam, és magam mellett két hímnemű kutya az egyeduralkodó ideiglenesen, így amellett, hogy nagyon megértjük egymást hiány van nőből. Valahogy túléljük a totális férfiuralmat. A kutyák ráadásul eszméletlen szórakoztatóak is tudnak lenni, és szemmel láthatóan nagyon jól érzik magukat. A kajával sem lesz semmi gond, mert ellátásunkat biztosítja a napi menü, amire esetleg még szükség lesz, azt meg gyorsan összedobom. Leghamarabb vacsorára kell valamit kitalálnom, mert a kaja már itt is van, csak tálalni kell. Megebédelni még nagyon korai, mindent a maga idejében!




Ha nem tudtam volna, hogy hétfő van, a levesből akkor is rájöttem volna! A tojásleves annyira jellegzetesen hétfői kaja, hogy akár törvénybe is lehetne foglalni. Persze, én mindig valamit csinálok még mellé, mert jobban szeretem vagy egy szelet pirítóssal, vagy valami más aprósággal, ami még élvezhetőbbé teszi a finom levest, amit egyébként könnyű megcsinálni. Ma egy tükörtojással, és egy szelet pirítóssal dobom fel a levest, ami akár önmagában is laktató lesz, és amit fillérekből összedobtam mellé, még élvezhetőbbé teszi. Így mát a reggeli is le lesz tudva.



A másik két kaja, melyek főételként szolgálnak, már egyáltalán nem hétfői étel. Sem a csülökpörkölt, sem pedig a szárazbab főzelék nem igazán kímélő. De ezen nem bánkódunk egyáltalán! Később osztozunk fiammal, még nincs eldöntve, melyik kinek jut. Én mát a levessel is el leszek. A csülökpörkölt egyébként nagyon finom, én azért szeretem különösen, mert szaftosabb más húsoknál, így pörkölt is jó főzhető a csülökből. A konyhán is ügyesek a szakácsok, soha nem volt még panaszom egyetlen pörköltre sem, ami kezük alól kikerült. Én így szoktam csinálni általában, bár minden pörkölt főzésére több megoldást is tudok.



babfőzelék elkészítésére is van több lehetőség, de ami biztos, hogy előtte éjszakára be kell áztatni a babot. Lehet, hogy én is összedobok holnapra egy babsalátát, amihez szintén elő kell készülnöm. Megbeszéljük Áronnal, mert amellett, hogy piszkos nagy szabadságom van, annak nincs értelme, hogy csak magamnak főzzek valamit. A babsaláta jó, mert arra napokig rá lehet járni. A babfőzeléket egyébként én így szoktam csinálni.  Ma nem ilyen feltuningolt változatban, kolbásszal, hanem lényegesen egyszerűbben kerül az asztalra, mint ahogy leírt receptemben látható, de így is jó lesz.



Jár még az ebéd után desszert is hétfőnként, így ha nem tudnám a dátumot, ez is emlékeztet rá. Ma egy finom puncs szelet érkezett, és ez teszi teljessé az ebédet. Olyan jó volt néhány nap, amin nem kellett idegeskednem a Facebook, és az internet okozta traumák miatt, és már kezdtem megszokni a jólétet! Örömmel látom, a helyzet nem változott! Ma is a feltöltés volt a legnehezebb, ami valószínű gépem elavultságának a következménye. De jól esett a küzdelem már hétfőn kora reggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése