2015. június 4., csütörtök

2015.06.04. Vegyes gyümölcsleves, bakonyi csirkemell, körömpörkölt.

Ma megint kicsit később ülhettem neki megszokott melómnak, ráadásul oldalamon egy kütyüvel, ami időnként megméri a nyomásomat. Tehát semmi izgalom, mert lesznek meglepi értékek! Nem szeretek orvosokhoz járni, de időnként szükség van rá. Csak a várakozást utálom nagyon, bárhol is történjen az! A semmittevéstől is herótom van! A kajától viszont szerencsére nem fog felmenni az agyvizem, mert szolid hétköznapi ebéd érkezett.


A vegyes gyümölcsleves jó a vérnyomásra szerintem. Semmi olyan nincs benne ami egészségemnek ártana, és még viszonylag finom is. Teljesen mindegy milyen gyümölcsből készül, majdnem mindig ugyanúgy csinálják. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható. Lehet, most megvárom míg kihűl, mert a melegekhez sosincs kedvem.  

Nagy kedvem van viszont a bakonyi csirkemellhez, ami mint máskor, makarónival jött és így került asztalunkra. Én szeretem a gombát, és mivel a bakonyi ragu gombás, ez lesz ma az ebédem. Ma nem lesz turbózás, így ahogy van finom lesz az étel. Receptemben leírtam már régebben, én hogyan csinálom a bakonyit.   Ma is hasonló formában készítették el a szakácsok.

Mivel már az elején eldőlt, ma enyém, a gombás kaja, Áron fiamnak a körömpörkölt maradt. Ő a kutyával osztozik, hiszen a csontot ugye Ő sem csípi. A kutya viszont igen, így semmi színért nem fosztaná meg ettől a csemegétől. Gyönyörű az idő, így lehet, hogy valamit bográcsozni kéne a hétvégén. Ez most onnan jutott eszembe, hogy nem is oly régen, épp körömpörit csináltam a kertben extra szaftosan. Az a legjobb benne! A szaft, amitől aztán mindenem ragad. Ma egy kevés csalamádét is kaptunk a pöri mellé.

Nem fogunk összeveszni, és mindenki azzal lakik jól, amit éppen szeret!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése