2015. május 21., csütörtök

2015.05.21. Karalábéleves, rántott csirkemell, resztelt sertésmáj.

Ma nagyon pörgős napom lesz. Akik jobban ismernek tudják, hogy vannak jelentős korlátaim, de amikre így is képes vagyok, szívesen megteszem. Lépcsőt, már biztosan fogok mászni. Megterhelő lesz. Másoknak ez természetes dolog, de nekem komoly nehézséggel jár. És nem ez lesz az utolsó hasonló meló a közeljövőben. Évekig hallhattam, de nem tudtam, valójában milyen nehézségekkel jár egy mozgásában korlátozott ember élete. Nem panaszkodok, mert a cél érdekében mindent szívesen teszek. Ma például egyik szakmámat fogom gyakorolni. Videózni fogok. Jönnek az évzáró iskolai események sorban, és dokumentálni kell az őket. Régebben életem (életünk) része volt, hiszen filmesként több nemzetközi sikert is arattunk műveinkkel. Nejem, és a gyerekek is képzett médiamunkások. A videózás úttörőinek egyike voltam, és ezért is van rálátásom sokszor a kelleténél jobban a média manipulációira. Egy történést, ha a magad koncepciója szerint mutatsz be, teljesen el lehet torzítani a lényeget, és csak fantáziádra van bízva mit magyarázol bele a történésekbe. Sajnos ezt látom mostanában is! Nem hírt adnak, hanem hírt csinálnak. Én mindig hiteles akartam maradni, és talán ez volt az egyik ok, amiért abbahagytam több év meló után. Nem akartam a média prostituáltja lenni, de sajnos így, hogy kevéssel több szakértelmem van, mint egy gyakorlatlan nézőnek, sokszor fájdalmat okoz egyes műsorok végignézése. Ezek közé tartozik egy idő óta, kedvenc témámmal, a gasztronómiával foglalkozó Konyhafőnök c. műsor is! Látom, amit nem kellene látnom, és értem, miért történnek így dolgok ahogy történnek. Mivel nem értek egyet a koncepcióval, a nézők hülyítésével, sokszor fizikai fájdalmat is okoz egyes epizódok megtekintése. The sohw must go on (a sónak mennie kell) de nélkülem!

Ahhoz, hogy az átlagosnál jobban tudjak teljesíteni, táplálkozni kell! Ma is gondoskodtak ellátásomról kedvenc konyhám szakácsai. (az, hogy kedvenc konyhám, enyhe túlzás, mégis megérdemlik a fiúk) Az étkeztetés ebben a kommersz módjában ott vannak a szeren! Ma is megérkezett az ebéd időben, ízletesen, tehát úgy, ahogy elvárom. 


A karalábélevesre enyhe visszafogottsággal tekintek, és ennek a régi menzai tapasztalatom az oka. Oly gyenge minőségű leveseket ettem már életem során, hogy örömre szinte nincs is okom. Azt elárulom, hogy tervezem régóta egy különleges karalábéleves elkészítését, de a friss karalábé, valamint egy spéci eszköz megérkezéséig talonban tartom a munkát. Kinéztem már az egyik web áruházban a karalábévájót, és mivel a közeljövőben tán kis pénz áll a házhoz, más cuccokkal együtt érdemes lesz feladni a rendelést. Akkor, ha megérkezik, megcsinálom. Addig beérem, ezzel az időnként kicsit fás, és nem Michlein csillagos kajával. Ezt a legtöbb háztartásban így csinálják ahogy most érkezett, és újabb híján én is ezt a receptet tudom közzétenni. Csak az a fránya ételízesítő!

Rántott csirkemellel fog jól lakni másodszülött gyermekem, mert szinte nyakamat merem tenni rá, hogy ezt fogja választani. Ma semmit nem tettek a panírhoz, egyszerűen, még szezámmagot sem hozzáadva rántották ki a csirkemellet. A múltkor olyan csirkemellet ettem, aminek a panírja mandulaszeletekkel lett dúsítva, és igen finom volt ebben a variációban. Ezért most inkább ezt hozom illusztrációként, mert érdemes így is kipróbálni egyszer a rántott húst.
  
Valamiért sem a marha, sem a sertésmájat nem szeretem resztelve. A baromfiak máját igen. Ezt is tervezem a közeljövőben megfőzni, mert állítom, ezt is el lehet készíteni az átlagnál finomabban. Receptgyűjteményemben is látható, hogy jobban csípem a szárnyasokat, mert csirkemáj receptem van, amihez viszont hasonlít a sertésmáj elkészítése is.  Azt viszont állítom, hogy nem annyira nehéz elkészíteni a májat tartalmazó ételeket, és érdekes módon, nekem nem szokott megkeményedni a máj soha. Pedig megsózom. 

Mindkét főétel mellé uborkasalátával kedveskedtek, ami ilyenkor tavasszal a legnagyobb, de az év bármely szakában is kedvenc salátáim közé tartozik. Egyébként is rendkívül szeretem a salátákat!
Most pedig, hogy kicsit feltöltődtem, éhen már nem fogok halni, jöjjön a pörgés. a héten még lesz alkalmam rá, ráadásul olyan esemény kapcsán, ami kedvenc elfoglaltságaim egyike. Főzésben lesz részem barátaimmal, és már a különleges tálaláson agyalok. Holnap pedig ismét pörgök, mert már kitaláltam mivel teszem esztétikusabbá a kaját, és szombaton, magán a főzés napján még jobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése