2015. május 13., szerda

2015.05.12. Májgaluska leves, szárazbab főzelék, roston sült füstölt sonka.

Ez már mindennek a teteje! Tegnap délután kaptam egy levelet, amiben ajánlatot tettek. Nem olyat! Pénzért vehetek szavazatokat, blogoldalamnak lájkolókat. Na idáig soha nem süllyedek le! Láttam már, hogy néhányan megtették eddig is, mert a különféle facebookos játékokon mindig ugyanazok a nevek, ill. személyek nyernek. Ezért nem is játszom ilyeneken. Ha egy játékszervező nem vállalja a felelős döntést a zsűrizésre, ne lökje oda a gyanútlan játékost azoknak, akik döntenek sorsáról lájkolással, szavazással. Ne az döntsön, kinek hány ismerőse van, ki, hány szavazós, lájkolós osztogatós csoport tagja. Én gusztustalannak tartom, mégis bevett szokás másoknál. A múltkor jelöltek egy ilyen "Osztva"  nevű csoportba is, de nem fogadtam el. Nem visz rá a lelkiismeret! Ha eddig becsületeden éltem, így is folytatom.
Inkább írok a kajáról. Azon nem túrázom fel magam. 


Remélem, a májgaluska levesen sem fogom! Kedvenc leveseim egyike, de néha nem találják el szakácsaink a megfelelő varázsszót, és nem emlegetik sűrűn főzés közben. Pedig csak a galuska állagára kellene jobban koncentrálni! Ha kemény marad a galuska, akkor is, ha szétfőtt, akkor is hiába vuduzták a levest. Ritkán fordul elő, de mivel ebben a kérdésben nagyon kritikus vagyok  ma is reméltem, finom leves érkezik! Én egyébként így csinálom a levest.   Épp tegnap került fel az egyik neves receptoldal címoldalára, tehát nem lehet rossz a receptem. Közben már meg is tudtam kóstolni, és ma nagyon egyszerűen, minden zöldség nélkül jött a leves. Egész jó lett!

A babfőzelék is kedvenceim közé tartozik. Még nem dőlt el melyik étel lesz az én ebédem, de ezzel is szívesen megbarátkoznék. Itt tartottam, amikor az internet szokás szerint megtréfált. Kicsit próbáltam előre dolgozni, de 46 perc fölösleges szünet következett, ezt az időt a gépem frissítéssel töltötte. Egyszerűen, minden figyelmeztetés nélkül, csak leállt. Közben a telefonomat is újra kellett kalibrálnom! Mi van itt ma? Nem adtam fel, de a kényszerpihenőt, mint minden teljesen felesleges dolgot nehezen viseltem. Közben fotóztam, kóstoltam. A mai főzeléket tejesebbnek találtam annál, ahogy szeretem, és gondolom fiam sem lesz vele megelégedve teljesen. Ráadásul jóval több az ételízesítő benne, mint amennyi kellene. Ez a véleményem! Én így csinálom. 

A másik főkaja, nem bonyolult. Grillezett sonka, amiről eddig nem írtam. Kicsit ezt is kevésnek találtam! Jó, én utólag könnyen dumálok, de biztosan mire sorra kerül, vagy fokhagymaszószt, de inkább újhagymaszószt készítek mellé. Biztosan fog javítani rajta, mert így túl száraznak, túl egysíkúnak találtam a kaját. Még szerencse, hogy valamennyit konyítok a gasztronómiához, és van fogalmam róla, mivel lehet finomabbá tenni a kaját.

A mazsolás, krémes kockához nincs különösebb hozzáfűznivalóm. Olyan, amilyen szokott lenni, egyszóval tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése