2015. május 4., hétfő

2015. 05.04. Tarhonyaleves, csülökpörkölt, karalábé főzelék.

Nagyon örültem a hosszú hétvégének, mert kiürítettem a fejemet. Jól esett! Úgy elhatalmasodtak benne az oda nem való gondolatok, hogy már magam is elkezdtem konspirációs elméleteket gyártani magam ellen. Teljesen kímélő üzembe kapcsoltam tehát átlagos méretű agyamat, és most pihentetem. Nem mosatom, mert azt szívesen megtennék helyettem felsőbb körök.
Még szerencse, hogy nem abba a korosztályba tartozom, akik ma kezdik az érettségit. Kiürült fejjel mit kezdenék ott?


Nem is kavarok örvényt agyamban, a mai kajáról szóló beszámolót rutinból meg tudom írni. A tarhonyaleves nem igényel nagy agymozgást. Minden különösebb megerőltetés nélkül meg tudnám főzni, de minek, hiszen itt a szakácsok által készített, még meleg leves. Jól is fog esni a hétvégén történt nagy zabálás után. Pénteken ballagáson voltunk, és ott illik megenni, amit eléd tesznek. És tettek elém bőven. Tarhonyaleves nem volt köztük, így nem is ezzel laktam jól. Szombat, vasárnap pedig itthon készült kímélőnek nem igazán nevezhető kaja, saját konyhánkban. Ha bárki kíváncsi lenne a tarhonyaleves receptjére nem szívesen okoznék neki csalódást! Azok, amik hétvégén készültek saját konyhánkban, és a ballagáson tettek elénk, blogoldalam elején olvashatók.

Könnyű, diétás kajának nemigen nevezném az egyik főételt, ami ma csülökpörkölt. Fiam biztosan rá is fog csapni, mert minden ilyen jellegű kaját szeret. Én is! Javul az idő, és lehet, hogy hamarosan kiülök a kertbe egyet bográcsozni. Akár csülökpörit is csinálhatok, mert nem olyan drága ez az alapanyag. Receptem is van hozzá, amibe belenézni nem kell, mert bevallom, szégyellném, ha puskázni kellene egy csülökpörkölt ürügyén. 

Karalábéfőzelékhez sem kellene recept, de azt legközelebb csak akkor fogok csinálni, ha minden adott lesz hozzá. Fejemben, már meg van a terv, csak a friss, tavaszi nyersanyag, és egy eszköz hiányzik hozzá. Még szerencse, hogy az áldott interneten mindent be lehet szerezni, de megvárom, hogy ne csak ezért kelljen leadni a rendelést. Egy karalábévájóról van szó, és már ki is van nézve. Csak a megfelelő időre várok, és akkor olyan karalábéfőzeléket rittyentek, hogy heted hét országból csodájára fognak járni. Addig is itt az egyszerűbb, amire valljuk be őszintén, a mai főzelék jobban hasonlít, mint arra, ami terveimben szerepel.

Hétfőnként illik a sütivel is foglalkozni, mert ilyenkor ezt is csatolnak a menü mellé. Ma rég nem látott vendég van asztalunkon, hiszen több éve nem ettem képviselőfánkot. Ma mindenesetre ezt csatoltak az egyéb, eddig ismertetett étkek mellé, és ez is biztosan gyorsan el fog fogyni. 
Én pedig azt hiszem, még szellőztetem kicsit kiürített agyamat, mert jól esik nem törődni semmivel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése