Minden reggel felkelés után elintézem a felgyűlt dolgokat. Ma komoly levelezéssel kezdtem a napomat, aminek akár örülnöm kellene. Csupa jó híreket kaptam! Annak is örülök, hagy a szolgáltató megoldotta a levélszemetek (spamok) kérdését. Ezekből egyre kevesebb érkezik. Annak viszont kevésbé örülök, hogy egy ideje vagy az internetszolgáltató, vagy maga a közösségi háló akadozik. Most sem biztos, hogy nem rondít bele a feltöltésbe. Tegnap is fél órát kellett várnom, hogy felkerüljön a megfelelő helyre írásom.
Pedig minden reggel készülök. Nem felesleges magamutogatás, mert tudom, sokan várják. Most eszembe jutott egy barátom, aki a friss híreket minden nap a lakás legkisebb helyiségében olvasta el fontos teendői közben. Még ez sem zavarna. Fontos dologhoz járulnék hozzá!
Közben persze meg is lehet éhezni, mert írásaim nagyobbik hányada a kajákról szól. Ezzel is segítek. Egészséges lökést adok a kemény munkával töltött nap hátralévő részéhez!
Lássuk a mai kaját szépen sorban!
Brokkoli krémleves az első, ami egyébként ritkán kerülne asztalra. Nálunk annyira senki nem rajong érte, hogy - mondjuk - egy hétvégi húslevest, brokkoli krémlevesre cseréljünk. Ezért jó, hogy változatosan főznek a konyhán, így néha olyan étel is kerül asztalra, ami egyébként nem. Azt is leírtam hogy készítjük.
A laza levest viszont a sokkal komolyabb rántott csirkemell követi, aminek a panírjába még szezámmagot is kevertek. Ez sem bonyolult étel, mert ipari méretekben, nagy kapacitású olajsütőben készítik a rántott husit. Itthon sokkal több macerával jár, de megéri, mert nagyon finom étel. Úgy érzem receptemben minden lényeges kérdésre kitértem, így bátran osztom meg ezt is.
Újabb nagy kedvenc a rakott krumpli, amit főleg Karácsony környékén, és Húsvét után szoktunk készíteni. Máshogyan mint a konyhán, de ez így is van rendjén. Mi a legfinomabb házikolbászból csináljuk, ami óriási lökést ad a kaja végső ízének. A rakott krumpli egyébként rendkívül látványos étel is tud lenni, ha jól készítik. És a konyhán jól készítik! Nekem a látvány is nagyon fontos! Többnyire szépen tálalható ételt kapunk, de fordult már elő, hogy mire hozzánk ért szétrázódott, atomjaira hullott a kaja. Akkor bánatomban gyorsan csináltam magamnak egy olyan rakott krumplit, amire jó volt ránézni is. Most s hagyományos módon, nagy tepsiben készült variáció érkezett, ami finom. Leírtam ez hogyan készül, és itthon konyhánkban is így csináljuk. A leglényegesebb dolog, hogy várjunk kicsit a tálalás előtt, mert akkor szebben lehet porciózni.
Azért, hogy kicsit dicsekedjek is, megmutatom saját, újragondolt rakott krumplimat is.
Pedig minden reggel készülök. Nem felesleges magamutogatás, mert tudom, sokan várják. Most eszembe jutott egy barátom, aki a friss híreket minden nap a lakás legkisebb helyiségében olvasta el fontos teendői közben. Még ez sem zavarna. Fontos dologhoz járulnék hozzá!
Közben persze meg is lehet éhezni, mert írásaim nagyobbik hányada a kajákról szól. Ezzel is segítek. Egészséges lökést adok a kemény munkával töltött nap hátralévő részéhez!
Lássuk a mai kaját szépen sorban!
Brokkoli krémleves az első, ami egyébként ritkán kerülne asztalra. Nálunk annyira senki nem rajong érte, hogy - mondjuk - egy hétvégi húslevest, brokkoli krémlevesre cseréljünk. Ezért jó, hogy változatosan főznek a konyhán, így néha olyan étel is kerül asztalra, ami egyébként nem. Azt is leírtam hogy készítjük.
A laza levest viszont a sokkal komolyabb rántott csirkemell követi, aminek a panírjába még szezámmagot is kevertek. Ez sem bonyolult étel, mert ipari méretekben, nagy kapacitású olajsütőben készítik a rántott husit. Itthon sokkal több macerával jár, de megéri, mert nagyon finom étel. Úgy érzem receptemben minden lényeges kérdésre kitértem, így bátran osztom meg ezt is.
Újabb nagy kedvenc a rakott krumpli, amit főleg Karácsony környékén, és Húsvét után szoktunk készíteni. Máshogyan mint a konyhán, de ez így is van rendjén. Mi a legfinomabb házikolbászból csináljuk, ami óriási lökést ad a kaja végső ízének. A rakott krumpli egyébként rendkívül látványos étel is tud lenni, ha jól készítik. És a konyhán jól készítik! Nekem a látvány is nagyon fontos! Többnyire szépen tálalható ételt kapunk, de fordult már elő, hogy mire hozzánk ért szétrázódott, atomjaira hullott a kaja. Akkor bánatomban gyorsan csináltam magamnak egy olyan rakott krumplit, amire jó volt ránézni is. Most s hagyományos módon, nagy tepsiben készült variáció érkezett, ami finom. Leírtam ez hogyan készül, és itthon konyhánkban is így csináljuk. A leglényegesebb dolog, hogy várjunk kicsit a tálalás előtt, mert akkor szebben lehet porciózni.
Azért, hogy kicsit dicsekedjek is, megmutatom saját, újragondolt rakott krumplimat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése