2015. április 28., kedd

2015.04.28. Brokkoli krémleves, szezámmagos rántott csirkemell, rakott krumpli.

Minden reggel felkelés után elintézem a felgyűlt dolgokat. Ma komoly levelezéssel kezdtem a napomat, aminek akár örülnöm kellene. Csupa jó híreket kaptam! Annak is örülök, hagy a szolgáltató megoldotta a levélszemetek (spamok) kérdését. Ezekből egyre kevesebb érkezik. Annak viszont kevésbé örülök, hogy egy ideje vagy az internetszolgáltató, vagy maga a közösségi háló akadozik. Most sem biztos, hogy nem rondít bele a feltöltésbe. Tegnap is fél órát kellett várnom, hogy felkerüljön a megfelelő helyre írásom.
Pedig minden reggel készülök. Nem felesleges magamutogatás, mert tudom, sokan várják. Most eszembe jutott egy barátom, aki a friss híreket minden nap a lakás legkisebb helyiségében olvasta el fontos teendői közben. Még ez sem zavarna. Fontos dologhoz járulnék hozzá!
Közben persze meg is lehet éhezni, mert írásaim nagyobbik hányada a kajákról szól. Ezzel is segítek. Egészséges lökést adok a kemény munkával töltött nap hátralévő részéhez!


Lássuk a mai kaját szépen sorban!
Brokkoli krémleves az első, ami egyébként ritkán kerülne asztalra. Nálunk annyira senki nem rajong érte, hogy - mondjuk - egy hétvégi húslevest, brokkoli krémlevesre cseréljünk. Ezért jó, hogy változatosan főznek a konyhán, így néha olyan étel is kerül asztalra, ami egyébként nem. Azt is leírtam hogy készítjük. 

A laza levest viszont a sokkal komolyabb rántott csirkemell követi, aminek a panírjába még szezámmagot is kevertek. Ez sem bonyolult étel, mert ipari méretekben, nagy kapacitású olajsütőben készítik a rántott husit. Itthon sokkal több macerával jár, de megéri, mert nagyon finom étel. Úgy érzem receptemben minden lényeges kérdésre kitértem, így bátran osztom meg ezt is.  

Újabb nagy kedvenc a rakott krumpli, amit főleg Karácsony környékén, és Húsvét után szoktunk készíteni. Máshogyan mint a konyhán, de ez így is van rendjén. Mi a legfinomabb házikolbászból csináljuk, ami óriási lökést ad a kaja végső ízének. A rakott krumpli egyébként rendkívül látványos étel is tud lenni, ha jól készítik. És a konyhán jól készítik! Nekem a látvány is nagyon fontos! Többnyire szépen tálalható ételt kapunk, de fordult már elő, hogy mire hozzánk ért szétrázódott, atomjaira hullott a kaja. Akkor bánatomban gyorsan csináltam magamnak egy olyan rakott krumplit, amire jó volt ránézni is. Most s hagyományos módon, nagy tepsiben készült variáció érkezett, ami finom. Leírtam ez hogyan készül, és itthon konyhánkban is így csináljuk. A leglényegesebb dolog, hogy várjunk kicsit a tálalás előtt, mert akkor szebben lehet porciózni.

Azért, hogy kicsit dicsekedjek is, megmutatom saját, újragondolt rakott krumplimat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése