2015. április 22., szerda

2015.04.23. Almaleves, bakonyi csirkemell, harcsapaprikás.

Tegnap nagyon bedurvultam. Odáig ragadtattam magam, hogy minősíthetetlen stílusban leteremtettem az internetszolgáltatót! Valahogy így: A rossz szagú, ősi foglalkozást űző, felmenő ági női rokonáért nem tud normális internet elérést biztosítani a szolgáltató!? Nem játszok, hanem dolgoznék! Így szólt az üzenet, de akár a falnak beszéltem volna! És ilyenkor nem csak a net, hanem minden más járulékos dolog is megszűnik. Nincs vonalas telefon, TV, a net mellett. Tehettem volna bejelentést a fennálló hibáról telefonon, vagy neten. Röhej! A postagalamb nem jó! De még a rigó barátom sem, akinek jobb híján egész délután hallgattam énekét szórakozásként. Szépen szólt, de a netet nem hozta vissza. Mikor szűnt meg minden? Természetesen egy fontos feltöltés közben szakadt meg a kapcsolat. Újrapróbáltam, de mire nagy nehezen begépeltem újra a hosszú szöveget, megint megszakadt a feltöltés. Ennél csak azt utálom jobban, ha a rendelőben kell várnom úgy, hogy fix időpontra megyek, és jó három óra múlva kerülök sorra. Nem bírom a tétlenséget! Még egy salátát sem tudtam összedobni mérgemben, mert nem volt miből. Pedig az legalább megnyugtatott volna.
Hát kedves szolgáltató. Vigasztalhatatlan vagyok! És ne próbálkozzanak azzal az ócska trükkel, hogy szenvedésemért felajánlják egy film ingyenes megtekintését, mert baromira nem vagyok kíváncsi rá! A munkaeszközömet akarom, amit kifizettem! A NET nevű szerszámot! Kapícsi?
Tegnap megint volt Konyhafőnök! Néztem is figyelmesen, de közben leveleztem egy barátommal. Olyannal, aki maga is ott lehetne a műsorban, de még sincs ott. Bejutott, de mégsem. Nem ragozom tovább, és a műsorról is van különvéleményem. Akkor is, ha hasznosnak tartom, mert az amatőr érdeklődőknek mindenképpen új, kevésbé ismert információkkal szolgál. Csak figyelni kell! Én is figyeltem, és észre is vettem tegnap egy hibát. azért, mert figyeltem!

Most meg a kajára kell figyelni, ami közben megérkezett. Áron fiam bajban lesz, mert egyik főételt, de a levest sem szereti. Valamit kitalálok majd, hogy ne maradjon éhen szegény!
A leves almaleves, ami ugyan nagyon finom lehet, de egyáltalán nem illik egyik főétel mellé sem. Én az ízek harmóniájára nagyon sokat adok, de sem a bakonyihoz, sem pedig a harcsapaprikás mellé nem tudom beilleszteni ezt a levest. Kitalálok valamit, és ebédre egész más módon fog megjelenni a kaja. Még az is lehet, hogy Áron számára is tudok varázsolni valamit. Az almalevesről egyébként több receptem is van, így az egyiket idehozom.  

Folytassuk a bakonyival! Nem megyek bele az étel eredetébe, történetébe, mert bejegyzésemben mindent leírtam róla. Annyit elárulok, nem így fog az asztalra kerülni, mikor eljön az ideje. Jelentős változáson fog átmenni mindkét főétel, és a kettő kombinációjából fog születni két teljesen új. Van benne gyakorlatom, és idővel mindent tudni fogtok. Most egy régebbi kép, és recept szerepel írásomban a bakonyiról. A recept egyébként minden szükséges információt tartalmaz. 

Mint azt már elárultam, a harcsapaprikás is jelentősen átalakul ma. Szeretem a halakat minden formában, de ma egy kis pluszt szeretnék még hozzáadni. A rengeteg ételfotó közül azt választottam mindkét étel kapcsán, amelyik legjobban tükrözi a ma érkezett ételeket, de mégsem olyanok, ahogyan ma elfogyasztásra kerül bármelyik. Receptem egyébként pontosan tükrözi az eredeti kaját, így ha valaki kíváncsi ebédünk eme részére olvassa el hogyan készül.   

És most elhúzok alkotni! A kaja most csak az irányvonalat határozza meg, én pedig amennyire lehet újragondolom mindet!
Majd beszámolok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése