2015. április 22., szerda

2015.04.22. Magyaros zöldségleves. zöldbabfőzelék, rántott csirkecomb.

Szép napra virradtam, remélem Ti is. Kicsit korábban voltam kénytelen kelni, mert kutyusom úgy döntött elég volt ennyi pihenés. Mindenkinek meg van szerinte a maga feladata reggelente, de a pincér nem én vagyok. Nem mintha nem fogadná el tőlem a reggelit, de jobban esik neki, ha imádott szerelmétől, a család asszonyától kapja. Késni nem lehet! Addig nyüfög, míg jól nem lakik. Ha pedig jól lakott akkor dombon a tanya! Délutánig megvan, de ha kaját lát, azért próbálkozik.
Tegnap megint a Konyhafőnök c. műsoron művelődtem este, de éjszaka még azzal is álmodtam. Vártam már ezt a szituációt! Tegnap bekerült a műsorba az első (számomra nagyon) antipatikus szereplő is. Már tudom, hogy nem vagyok egyedül álláspontommal, mert másoknak sem szimpi a hölgy. The show must go on! Csak akkor működik a műsor, ha életszerű. És valljuk be őszintén, nem csak csupa tökéletes ember létezik a világon. Magáról a tegnapi produkcióról is van véleményem. Ennyi bénázást ritkán  láttam még! Tudom, nem is olyan könnyű műsorban, időre tortát készíteni, de sok falusi nagymama jobban megoldotta volna a feladatot. Ja az a fránya idő! Az, amiből mindig kevés van. Most megmondom a frankót! Az, aki egy ilyen műsorba jelentkezik, fel kell, hogy legyen készülve mindenre! Arra is, hogy ketyeg az óra. Még a múlt évben nagyon kapacitáltak, hogy jelentkezzek én is. Na nem fogom kiröhögtetni magam! Én itthon kényelmesen elvagyok. Itthon, ahol nem kell alkalmazkodnom időhöz, más általam nem ismert, nem használt eszközökhöz, és tényleg élvezem azt amit csinálok, akkor amikor éppen én akarom. Na meg, hogy mutatnék a képernyőn? Na ezért sem jelentkeznék. Van önkritikám! Jól vagyok én így!
Végzem mindennapos dolgomat, időnként csinálok valami finomat, amivel nem kell minden nap versenyeznem. Ezt így élvezem, és jól is van ez így. Megírom véleményemet a mindennapos kajáról, amihez időnként megpróbálok valamit hozzá is tenni a kaja élvezeti értékének javítása céljából. Minden reggel, mikor első pillantásom az aznapi étlapra vetődik, rögtön az foglalkoztat, hogy milyen apró turpisságot vethetek be az egyébként igen finom kaják még finomabbá tételéhez. Időnként jelentősen változtatok is a kajákon, és nem csak a tálalással teszem őket szebbé, ízletesebbé. Ma nem nagyon nyúlok hozzá semmihez, mert így ahogy van jó minden. A szép megjelenésre viszont most  is törekszem. Holnapra viszont vannak már terveim, és változtatások történnek a menüben.


Ma egyébként magyaros zöldséglevest kaptunk, ami jól fog esni hamarosan. Reggel, szinte minden ételt megkóstolok, ám csak a megfelelő időben eszem meg a normális adagot. Ma például a zöldséglevesből. Februárban, szinte minden eddig hiányzó receptet pótoltam, de még mindig érnek meglepetések. Konkrétan a mai levesről eddig nem írtam, de a kóstolás után tán ez hasonlít rá a legjobban.  Azt pedig, hogy mitől magyaros, már szinte mindenki kapizsgálja! A piros paprikától! Ma mexikói zöldségkeverékből készült a leves, és nekem ízlik!

A zöldbabfőzelékben semmi magyaros nincs, de ez is nagyon finom. Másokat is érdekel a recept, mert számomra érthetetlen módon, hirtelen nagyon népszerű lett bejegyzésem. Oly sokan nézték meg eddig, hogy hirtelen fel is ugrott a képzeletbeli dobogóra ezen a blogoldalamon. Megvárom, hogy fiam kiválassza a számára legjobban tetszőt, de bármi marad, nekem úgy is jó. Jókora fasírttal érkezett, amit kicsit túlzottan kenyeresnek tarok, de így sem rossz.

A másik választható főétel rántott csirkecomb, és nekem ez is tökéletesen megfelel ez is. Én imádom minden baromfi húsát, legjobban tán a pulykát, de jövőre tán változik jelentősen a helyzet. Ha tényleg csökken a sertéshús ÁFA tartalma, akkor ki az a hülye, aki nem az olcsóbbat válassza? A csirke szerencsére még mindig a megfizethető alapanyagok közt van, így a rántott csirkecomb is kijön egy szerényebb összegből. Tegye fel a kezét az, aki nem tud rántott húst csinálni! Nem látom! Nyilván mindenki ismeri a panírozás, a sütés titkait, de azért hozom saját receptemet.  természetes, hogy ez is egy korábbi ételről készült, még a nagy februári receptírási lázamban, de mindenki tudja aktualizálni a ma érkezett rántott csirkecombra is.

Szerda van, így egy süti is jár a kajához, amivel kapcsolatban mindig bizonytalan vagyok. Amíg nem látom meg az éppen kiszállított aktuális "árut" titok a cucc. Az étlapon szereplő "sütemény" fogalomba rengeteg dolog beletartozhat. Az a citromos rolád is, ami nejem egyik kedvenc sütije, és kivételes módon leírtam azt is, hogyan kell elkészíteni. 
Nem sokára meg fogom látogatni egy cukrász barátomat, aki megengedte, hogy több órán keresztül figyeljem munkáját, fényképezzek, jegyzeteljek, így hamarosan új írással is fogok jelentkezni. Addig viszont marad a mai süti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése