2015. március 26., csütörtök

2015.03.26. Gombaleves, fokhagymás sajtos csirkemell falatok, rántott szárnyasmáj

Több kérdés is felmerül a mai ebéddel kapcsolatban, de ezek nem megoldhatatlanok. Inkább annak örülök, hogy látok, miközben írom a napi beszámolót. Hamarabb világosodik, és már villanyra sincs szükség. Most csak az előzetest gépelem, mert a kaját csak pár perc múlva hozzák. Tegnap bemutatta Jenő barátom (a rigó) az egyik menyasszonyát, és sokkal bátrabb mint az előző volt. Új Jenőm van, és elhatároztam, minden rigót ami ide fészkel így fogok hívni. Ő tehát II. Jenő! Egész közel hozta leendő nejét, még pózol is nekem, nem fél sem a kutyámtól, sem a fényképezőgéptől, szóval úgy tűnik idén rengeteg képet tudok készíteni, az új rigócsalád(ok)ról. 


Mi van a kajával? Semmi különös, csak néhány apró kérdőjel. A gombaleves OK! Ez biztosan ugyanúgy készült mint bármikor máskor, és mivel már kész tények elé vagyok állítva, előttem van, így meg is kóstoltam. Valóban semmi változás a levesben, úgy készült ahogy eddig, és mivel én nagyon szeretem, ezzel biztosan jól fogok lakni. Tegnap a májgaluskából ettem az átlagosnál nagyobb adagot. A gombalevesről egész jó receptet tudok produkálni, így itt is van. 

És akkor jön az egyik kérdés! Ezt a kaját eddig soha nem kaptuk az elmúlt három évben, aminek nagyon örülök! Többször is előfordult, hogy olyan étel jött, ami eddig még nem volt étlapon. Ez annak a jele, hogy próbálnak újdonságokkal bővíteni a választékot. Ez a mi (fogyasztók) érdekünkben történik, ezért örülök. Ráadásul sokkal változatosabb az ebéd. Mivel újdonságról van szó, receptet sem tudok mellékelni hozzá, de hamarosan pótolom. Először viszont meg kell kóstolnom az ételt, csak utána tudom leírni, sejtésem szerint hogyan csinálták. Jók a sejtéseim! Van rutinom már ebben, hogy egy megkóstolt ételt is úgy tudjak elemezni, hogy arról kész receptet tudjak produkálni. És ellenőriztetem is szakemberrel. A fokhagymás, sajtos csirkemell falatoknak elsősorban az illata nyűgöz le. Az íze sem rossz, de az illat mindent visz! Meg az utóíze sem semmi. Túl vagyok egy falaton, és igen finom, szaftos ételt kaptunk. Nem lesz gond a részletes leírásával.

Ezzel az étellel kapcsolatban, is csak annyi volt a kérdés, hogy miből készül. A szárnyas ugyanis gyűjtőfogalom, így sokféle alapanyag lehet az, ami elénk került. Gondolom, nem struccról van szó, de ez a kóstolás után ki is derült. A méreten is látszik, hogy ma csirkemáj került az asztalra.  Rántott csirkemáj receptet már jóval korábban írtam, így ezzel illusztrálom a mai kaját. Milyen szerencse, hogy szinte minden eddig érkezett ételről van írásom is, így a kíváncsiak igényeit egyre jobban ki tudom elégíteni.
Ennyi voltam mára, mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése