2015. március 23., hétfő

2015.03.23. Tavaszi zöldségleves, zöldborsós apró pecsenye, meggyszósz csirkeszárny.

Akadozott a hétvégém, és nehezen indult a hetem is. A kutyám járt jól, mert kapott egy bónusz sétát tegnap, ugyanis elfelejtettem beszkennelni az e-heti étlapot, így volt egy séta az étteremig, ahol kaptam egy újat. A kutyának persze jól esett az action! A lényeg, hogy nem maradok tudatlan, és reggel mielőtt megérkezne a kaja, már tudom, mit fogok aznap enni. Reggel megijedtem, mert miután felkeltem, megszédültem. Ez a tavasz szerintem! Azért gyors ellenőrzés, és úgy tűnik minden rendben. Tegnap olvastam, és meg is osztottam ezt a posztot, és reggel rá kellett jönnöm, milyen igaz az írás!

"Az öregedés jelei:
1. Külön alszol a fogaidtól.
2. Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy
nincs is rajtad zokni.
3. Ha reggel felébredsz, pont úgy nézel ki, mint a fényképed a jogsidban.
4. Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni az ágyból.
5. A "kimaradok éjszakára" számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol.
6. A "boldog órák" szunyókálással telnek.
7. Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, mint ahogy a pénzed elfogy.
9. A súlyemelésről alkotott elképzelésed a "felállás a székből".
10. Jóval hosszabb idő alatt pihened ki magad, mint amennyi idő alatt elfáradtál.
11. Emlékezeted rövidül, panaszaid hosszabbodnak.
12. A noteszodban a legtöbb név úgy kezdődik, hogy "Dr".
13. Csak ülsz a hintaszékben, de nem tudod beindítani.
14. A gyógyszerész a legújabb barátod.
15. Akkor nevezed magad szerencsésnek, ha megtalálod a kocsit a parkolóban.
17. Minden fáj. Ami meg nem, az nem működik.
18. Két órán át keresed a szemüveged, ami a fejeden van.
19. Belemélyíted a fogaidat a húsba, és azok ott maradnak.
20. Már feladtad az összes rossz szokásodat, de semmi sem lett jobb.
21. Türelmesebb lettél, de ez tulajdonképpen csak fásultság.
22. Végre összeszeded a gondolataidat, de akkor meg a tested esik szét"

Gyorsan kipipáltam az aktuális dolgokat, és rájöttem, én sem leszek fiatalabb, benne vagyok a korban!

A kaja viszont biztos pont az életemben, és már azt is tudom, mit kapok. Van már írás is róla! Holnap pedig mikor az új étlap érkezik, nem felejtem el bevenni a Cavintont! Fel is írom!

Ma elsőként tavaszi zöldségleves kerül az asztalra, aminek a lényege, hogy gyorsfagyasztott zöldségkeverékből készül. Éppen olyanból, amit választhatnak a kínálatból. Szerencsére van miből válogatni. Írtam receptet is, így megosztom.  Természetes, hogy receptem különbözik attól, amit most kaptunk, de ez is az, mert tavaszi zöldségekből készült. Hamarosan frissekből!

Ez a recept is csak hasonlít a ma érkezett zöldborsós apró pecsenyére, mert szemmel láthatóak a különbségek. Ami egyezik az elkészítés módja, és a tésztaköret. Szeretem az olyan ételeket, amelyek mellé tésztát kell főzni, mert ez azt jelenti, hogy bőséges szaft van rajtuk. Ez is ilyen, amit most kaptunk. A zöldborsó, mint ahogy a hús sem olvad bele a szaftba, épp ezért finom ez az étel.

A másik főétel a választhatók közül meggyszósz, avagy meggymártás. Eddig főtt sertéshússal készítették ezt az ételt, a mai változat viszont sült csirkecombbal érkezett. A receptem is főtt hússal tálalt meggymártásról íródott, azt helyettesítsétek be a csirkecombbal. A múlt héten az almaszószt is csirkecombbal kaptuk, és nekem így is jól esett. Nekem jobb a sült hús sós, és jelen esetben az édes, savanykás mártás pikáns kontrasztja, ami most is tányérunkra kerül. Ha kell írok róla egy újabb receptet, de addig itt a régi, ami a lényeget, a meggyszószt jól leírja. 

És észrevétlenül elérkeztünk egy igazi húsvét előtti böjti fogáshoz, ami ugye egy sütemény. Ezt nem tudhatom soha előre, mert az étlapon is gyűjtőnéven szerepel: "desszert" Most is csak a kaja megérkezésekor derült ki véglegesen, mi is kerül az asztalra sütiként. Hétfőnként péksüti szokott jönni, általában valamilyen kelt tészta. Ma mákos patkót kaptunk, ami nem kelt tészta, hanem leveles tészta alapú. Ennek én jobban örülök, annak viszont nem , hogy közben meghalt a facebook, így ki tudja mikor tudom megosztani azt, amit eddig írtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése