2015. március 16., hétfő

2015.03.16. Tojásleves, pulykacsíkok sajtszószban, zöldbabfőzelék.

Túléltük március idusát! Jó nekünk, mert annak idején Julius Cezar nem volt ilyen szerencsés!
Szerintetek én csaj vagyok? Még a tükörben is megnéztem magam, és semmi látható, és kézzelfogható jelét nem találtam. Pedig szeretem a kézzelfogható jeleket. Főleg, ha legalább 85 C! Naszóval! Hozzáadott valami ezoterikus tündér egy csoporthoz, ahol mindig csajokként szólít meg mindenkit. És csupa csajos témákkal traktál. Csak azt nem értem, miért adott hozzá egy olyan csoporthoz, amiben szemmel láthatóan semmi helyem. Aztán jönnek a konfliktusok! Azt pedig szeretném elkerülni. Most került a kezembe egy két évvel ezelőtti dumamenet, amiben egy illető, aki valamikor az ismerősöm volt azt írta, hogy minden rossz, amit én csinálok! Csak úgy megállapította a messzi távolból. Akkor bosszantott, most csak mosolygok rajta! Most is van olyan, akinek semmi nem jó amit csinálok. Mástól elfogadná, de tőlem nem. Még ha ezer díjat nyernék a kajával amit épp készítettem, tőlem nem! Idegeljem magam? Nem, és nem! Ha ez a hosszú élet titka, akkor sokáig fogok élni! Egyébként  az utóbbi hetekben látványosan javult az állapotom, és igazán jól érzem magam kevés kivételtől eltekintve!

De foglalkozzak a kajával, mert hivatásszerű hobbimmá vált az évek során. Megint hétfő van, de ha nem tudnám akkor is észrevenném a kaján. 
Tojáslevessel indul a nap, ami kifejezetten hétfői leves. Szoktam hozzá kenyeret is pirítani, de ez most elmarad. Ennek objektív oka van. A vasárnapi zárva tartás. Hozzászoktunk, hogy vasárnap is vehetünk friss kenyeret, de ez tegnaptól ugye megszűnt. Úgyhogy a vasárnapi zárva tartást most gyomromon érezhetem. Így jártam. Jobb, mintha semmi nem lenne az asztalon. Receptet is írtam a tojáslevesről, mert néhány hónapja elhatároztam, hogy minden alkalommal elkészítési leírást is mellékelek a kommentárhoz. Most éppen ezt a receptet. Volt miből választani, de ez hasonlít legjobban a mai levesre.

A pulykacsíkokról, amit ma sajtszósszal kaptunk szintén írtam készítési leírást, így ha valaki kíváncsi ő is ki lesz elégítve.  Ez is finom kaja, és lehet, hogy kicsit átdolgozom, és újra elkészítem azzal a tésztával, amit nyertem. Van bőven, inkább az a gond, hogy nehezen tudjuk tárolni. Mindenhol tészta van! Egy darabig így les, amíg el nem fogy. A pulykacsíkokat egyébként mindig rizzsel tálalták, mert nagyon szaftos étel, és ez illik hozzá a legjobban. de ma tésztát kaptunk mellé, és így tán még jobb!

Van főzelék is, ami kifejezetten Magyar nemzeti étel. Tudtátok, hogy a rántás Magyar találmány? Ezért esznek a Magyarok az átlagosnál több főzeléket. Persze a főzeléket nem csak berántani, hanem habarni is lehet De hazánkban még mindig a rántott főzelékeket szeretik jobban. A kivételek pedig erősítik a szabályt, és a receptemben habarással készített főzeléket írtam le. Akárhogy készült, egy finom gyomornyugtató étel. 

Elérkeztem a mai menü utózöngéjéhez, ami minden hétfőn egy süti. Ma éppen egy lekváros táska érkezett, és a véletlen folytán erről már írtam is. Így készítik.  
Mindenkinek szép hetet, és végre tavaszias időt kívánok. Most gyönyörű az idő szemben, mert éppen ablakkal szemben ülök, és verem a billentyűket. Ébred a világ, és ilyenkor kedvet kapok fényképezgetni is. Idén is lesz témám bőven!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése