2015. március 9., hétfő

2015.03.09. Tarhonyaleves, gyulai aprópecsenye, fehérbab főzelék.

Szombaton két végén égettem a gyertyát. Jól is éreztem magam, mert 10 éve nem látott barátokkal találkoztam, ráadásul azt csináltam, amit a legjobban szeretek. Főztem. Ez a legkedvesebb elfoglaltságom, és állítólag egész jót csináltam. A lényeg, hogy nagyon jól éreztem magam, bár kicsit el is fáradtam. Ismét hasznosnak tűntem, és aki kicsit jobban ismeri sorsomat tudja, hogy miről van szó! Életem eleme volt a társaság, és most szuper közösségbe kerültem ismét. Történt más is, amit más lehet, hogy kiemelne mint fontos dolgot, de számomra nem annyira lényeges, hogy szót is érdemelne. Igyekszem végezni munkámat úgy, hogy mások is meg legyenek elégedve vele. Szerintem ez így van rendjén! Ennyit a hétvégén történtekről, és jöjjön a kaja, ami bizonyítja, hogy ismét új hét kezdődött.


A levesről behunyt szemmel is megmondanám, hogy hétfői, hiszen tarhonyalevest kaptunk. A másik két étel már egyáltalán nem nevezhető hét elejeinek, de lássuk először a levest. Én is fogok főzni hamarosan abból az ajándék tarhonyából, amit most kaptam néhány napja. Rengeteg tésztafélét kaptam, aminek szívből örülök. Receptem is van a tarhonyalevesről, így nem kell különösen kutatni emlékeimben, hogyan is fogjak hozzá!   Nem is fogok különösen változtatni rajta, csak kicsit megbolondítom füstölt szalonna csipsszel.

Gyulai apró pecsenye lenne az egyik főétel. Amit én csináltam régebben, az már eléggé meg van bolondítva így ha változtatok rajta következő alkalommal, akkor teljesen újra lesz gondolva az egész cucc.  Rájöttem, ez nem is apró pecsenye, hanem finom falatok. Tehát van egy újabb feladat, és az apró pecsenye recepttel adós vagyok. Nagyon hasonlít a két étel, de az apró pecsenye kicsit tán szaftosabb. Én ráadásul így szeretem!

A másik főételt is! Nekem kedvenceim közé tartozik minden babos kaja, de fiam is szereti. Majdcsak elosztjuk valahogyan. Tény, hogy bármelyikkel jól lehetne lakni. Sok olyan emberrel beszéltem hétvégén, akinek van fogalma a főzésről, így arról is szó esett, hogy nehéz kihozni a szűkös keretből a kaják árát. Én is jártas vagyok a konyha világában, és tudom, néha trükközni kell az alapanyagokkal, de én még nem éreztem, hogy ez az étel minőségének jelentős romlásához vezetett volna ez. A receptről se felejtkezzek el!  Volt több is, így azt hoztam ide, amelyik inkább hasonlít a maira.

A hétfői desszert mindig rejtély, amire előre nem is tudnék felkészülni. Így még a receptet sem tudok keresni hozzá egyre bővülő recepttáramból, de ez is fog változni a jövőben. Egy cukrász barátommal hamarosan randizok, és végigkövethetem egy - esetleg több napját is, de megvárom, hogy beinduljon a fagyiszezon. Természetesen a sütik készítéséről is gyarapodni fognak ismereteim, de ezt a pár hetet már kibírom. Ma egyébként sajtos rúd érkezett, ami leveles tésztából készült, tehát receptet nem volt pofám írni róla!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése