2015. január 14., szerda

2015.01.14. Májgaluska leves, almaszósz főtt sertésszelettel, pulykacsíkok sajtszószban.

Illene örülnöm, de megint görcsbe rándul közbe a gyomrom. Azt, hogy többet kezdtem foglalkozni a gasztronómiával annak köszönhetem, hogy nyertem egy receptversenyen bizonyítottan olyan recepttel, ami senkinek addig nem jutott eszébe. Kaptam is érte egy hét alkalomra szóló mexikói főzőtanfolyamot Budapestre. Nincs bennem harag, de végiggondolták már azok, akik ilyen díjakat tűznek ki, hogy az ország 80%-a nem Pesten él? 7 alkalom, 7x oda vissza, mivel egyedül nem tudok elmenni, 7x nejemnek szabi, nem beszélve az anyagiakról, amibe mindez kerül. Ez volt az első, de azóta már több hasonló helyzetbe kerültem. Tanfolyamok, olyan 20.000 Ft-os étterem utalvány, amiért el kell menni, belépőjegy gasztronómiai fesztiválra Másnapra!!! és sorolhatnám. Tegnap megint hírt kaptam. Nyereményen közös főzés Mautner Zsófiával, az Ízes Élet, az RTL-en futó főzőműsor házigazdájával. Megjött a nyereményértesítő, melyben a jövő hét szombatja szerepel. Erről megint lemaradtam!!! Nem utoljára. Pedig olyan jó lenne azokkal együtt főzni akik szintén nyertek, és már régóta ismerjük egymás képességeit az internetről. Ők szerencsésebbek, mert Budapesten élnek. Magyarország Budapest-centrikus, és ezt mindenki tudja. Aktív órás koromban is, ha valamilyen alkatrészre volt szükségem, fel kellett menni érte. Elmentem, mert szükség volt rá. A pesti kuncsaft pedig nem értette meg, hogy miért kerül 10 forinttal többe az elem, mint Csepelen. Mert el kellett mennem érte, az üzletet egy napra bezárni miatta, zötykölődni órákig a dugóban, stb. 
Most hallom a dugódíjat. Nooormális? Az Asszonyt kérdezték már? Mit fog szólni hozzá? Csak nekem, vagy Őnagyságának is kell fizetni érte? Így kell leszoktatni a Magyart a házaséletről. Rögtön eszembe jutott, hogy tulajdonképpen örülhetnék. Van előnye is annak, hogy nem pesti vagyok.
Innentől rövidebb leszek, mert kín írni a gépen. Frissít, és azt ír le, amit akar. Van, hogy részmondatokat hagy ki, jobb esetben, csak szavakat.


Pedig lenne még mit írnom a kajáról is! A májgaluskaleves egyik kedvencem. Ha jól van elkészítve a galuska. Mindig kíváncsian várom, mert az omlós, puha májgaluskánál kevés finomabb akad. Magam is elkészítettem már többször és nekem mindig egész jó lett. Itt a recept róla. Meg vagyok elégedve a most érkezett levessel is, így ha csak ezt eszem ma, akkor is jól fogok lakni.

Kénytelen vagyok lerövidíteni a főtt sertésszelet almaszósszal megnevezésű étek leírását is. Rendszeresen jelenik meg a képernyő tetején a "várakozás" üzenet, és olyankor leáll a technika. Nejem egyik kedvence, de itthon nem csinálja, mert más nem nagyon csípi a családban. Meghagyom neki. Van még egy kis a hűtőben, és lehet, hogy összedobok valami szerényet. Meg egyébként is ott a májgaluska leves. Az almaszószról is van receptem. 

A másik választható kajáról is sokkal többet mond el a receptje, így rögtön azzal kezdem. Tokány jellegű étel, de a lágyságát a sajtszósz biztosítja. Áron biztosan szeretni fogja, mint máskor. Kevés vita van köztünk az ételek elosztásánál, mert ismerem már az ízlését. Az az egy falat amit kóstoltam, igen finom, biztosan ízleni fog annak, akit megillet.

Süti is tartozik minden szerdai ebédhez, így most sem hiányozhat. Ma puncs szelettel örvendeztettek meg bennünket, mely mint tudjuk, régen a cukrászat nemes hulladékából készült. Egy cukrász ismerősöm elmondta, hogy valóban így van most is, de azért van ezen kívül is munka vele. A piskóták levágott végei napjainkban is belekerülnek, de ez így is van rendjén. A somlói galuskába is lehet piskóta maradékot tenni. De ez így van rendjén. Lényeg a finom végeredmény.

A gépem közben végzett a frissítéssel, tehát néhány napig friss, üde, és kívánatos lesz. Csak bele ne szeressek! Meg aztán itt a dugódíj! Ez arra is vonatkozik, ha egy pornót nézek online? Na elmentem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése