2015. január 13., kedd

2015.01.13. Tarhonyaleves, Dubarry csirkemell, rakott zöldbab.

Jól haladok!  Hetekkel ezelőtt keserűen panaszoltam el, hogy valaki letörölte írásaimat bográcsos oldalamról. Száradjon le az ujja, amelyikkel az Entert megnyomta! Akkor elszontyolodtam, majd megpróbáltam mindent, hogy visszaállítsák a törölt bejegyzéseket. Nem sikerült. Lehet, hogy én nem voltam elég erőszakos, de a Blogger irányítóközpont nem is válaszolt. Haragom azóta elszállt, és egy ideje azzal foglalkozok, hogy pótolom az elveszett múltat. Minden írásom, egyfajta napló, sorstörténet a receptek mellett. Ezeket az emlékeket nem hagyhattam elveszni. Igyekeztem újra felidézni az aktuális eseményekhez köthető történéseket, és néhány kivételével már szinte mindet újraírtam. Jól is esett! Komolyan. Ismét előkerültek azok, a számomra nagyon fontos dolgok, amik életem részei voltak, és most felfrissülve remélem, még tovább azok is maradnak. Olyan, mintha előre lapoztam volna naplómban. Azokat hagytam  utoljára, amik a közelmúltban történtek. Ezekre könnyebb visszaemlékezni. Az ismeretlen Pernahajdert most sem dicsérem meg, de jól jött, hogy megmozgatta kicsit rozsdásodó agyamat. És ami lényeges, újra olvasóim rendelkezésére állnak írásaim. A régi sikerek most is aratnak, de vannak új besztszellerek is. Napi 2-3 írást sikerült reprodukálnom, ami egész jó eredmény. Ráadásul blogom látogatottsága is jelentősen megnőtt. Remélem, nem pünkösdi királyság lesz!


Az étkezés kapcsán is minden a normális kerékvágásban, hiszen van két étel, amik közül választhatunk, a konyha is normál üzemmódban főz ránk, és most is megérkezett az ételfutár.
Tarhonyalevest hozott a megszokott formában. Pirított tarhonyából csinálták, közel úgy, ahogyan én leírtam receptemben. Az ételhordó fedelének leemelésekor rögtön kiderült, hogy ma nem receptem alapján főztek. Biztosan elakadt a postán! A leves egyébként jó, csak én zöldségesen szeretem.

Mikor először utánanéztem a Dubarry szeletnek, és hogy honnan kapta a nevét, magam is meglepődtem. Volt egy bizonyos madame Dubarry, aki az egyik legősibb foglalkozást űzte magas fokon, és nem légtornász volt. Prosti volt a javából! Mindezt férje tudtával, sőt unszolására tette, gazdasági érdekből. Van, aki most is így csinálja. De hány?!!! A pasi meg jól megszedte magát, az asszony meg tán még élvezte is. Hát miért ne? Ha imádott dugni? Csapok a számra! Szóval a Madam oly sokra vitte, hogy még kaját is neveztek el róla. Nem ám bundás kenyeret, hanem töltött husit. Csak nem asszociált valamire a szakács? Nem beszélek tovább rejtélyekben, mert a receptem részletesen taglalja. Itt is van.  A rövidebb változatot hoztam, mert szerintem a kávén már túl vagytok. Újat főzni meg kár lenne miattam!

Rakott zöldbab a másik második. Tudjátok? Leves, és második mondja a pincér, mikor megkérdik tőle mi az ebéd. Az utolsó néhány alkalommal úgy jártam, hogy minden tudományomra szükségem volt a rakott zöldbab tálalásához. Néha még imádkoztam is. Imáimat persze nem hallgatta meg a nagy Manitou, és a cucc, mire kiemeltem az eredeti, nagy gonddal kiválasztott helyére darabokra hullott. Mint a Jenga amikor igazán megadja magát. Ezért voltam kíváncsi, ma vajon hogy járok. Szaporítom a kudarcok sorát, vagy végre normális, esztétikailag sem kifogásolható rakott zöldbabot tudok a kíváncsi publikum elé tárni. 
Imáim úgy tűnik meghallgattattak, de azért a photoshop, sokat segített, amiben jobban bízok, mint Istenben, nem is beszélve az Ő földi helytartóiról. Szóval elfogadható képet tudtam produkálni az egyébként finom kajától, amit ráadásul szeretek is. Azért food photography versenyen nem indulok vele, mert a zsűrivel komolyan le kellene előtte zsírozni az eredményt. Azt azért nem értem, ha valami nem megy, miért erőltetik? Az elmúlt években soha nem sikerült a kockákra vágott kiporciózott rakott krumplinak kibírnia a pár százméteres utat az étteremtől idáig. Pedig szerintem meg lehetne szépen is csinálni. Nyáron meg is próbálom. Receptem már van egy, legfeljebb kicserélem a képet, ha szebb lesz. És miért ne lenne?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése