2015. január 5., hétfő

2015.01.06. Szilvaleves, rántott szelet.

Jól kezdődik az új év. Nekem biztosan, mert tegnap értesítettek, hogy két helyen is nyertem receptjeimmel. Újonnan kapott életem részévé vált, már-már mániává fajult tevékenységem lett a gasztronómia. Ezek szerint egész jól művelem. Örülök mások sikereinek is, különösen azokénak, akik hasonlóan hozzám igyekeznek minőségi munkával segíteni azoknak, akik kevésbé jártasak a konyhában. Szerencsére vagyunk néhányan. Mi igyekszünk eredeti, többnyire saját magunk által kreált receptekkel ellátni a nagyérdemű konyhabolondokat. Azért sem haragszom, ha valaki egy általa jónak tartott receptet elkészít, majd feltölti. De ne sajátjaként dicsekedjen vele! Próbálom rekonstruálni letörölt (köszönöm a jóakarómnak!) bográcsos blogoldalam receptjeit. Emlékeztem, hogy a recepteket több oldalra feltöltöttem, így beütöttem a keresőbe az eredeti címet. Meglepetés ért! Más blogoldalán megtaláltam pontos receptemet, más neve alatt. Majdnem szóról-szóra. Legalább annyi fáradságot vett, hogy elkészítette, és saját fotóival illusztrálta. Azért illett volna a forrást feltüntetni. Körbenéztem ezen az egyébként látogatott oldalon, és szinte minden receptet ismerek valahonnan. Úgy látszik a plágium kifizetődő. Erről ennyit, mert foglalkoznom kell azzal, amiért itt vagyok!
Megérkezett az ebéd, és már nem vagyok tudatlan. Ma már tudtam, mire számítsak, mert előttem van a heti aktuális étlap. Az ebéddel együtt megkaptam a jövő hét választékát is, így visszaállt a rend. Ma kitöltöm, mit szeretnék enni a jövő héten, és holnap el is viszik a kitöltött rendelést. Ez így működik lassan öt éve. És szerencsére az eltelt öt év alatt nagyon kevés problémám volt a kaja minőségével.




Ma szilvaleves érkezett, amit annyira nem szeretek, de ez csak az én egyéni problémám. Jobban szeretem az olyan leveseket, amiben nem csak ízében érezhető mi van benne. ha krémlevest csinálok magamnak, akkor is megpróbálok belevarázsolni valamit, ami darabos. A szilva esetében ez nem megy. Még rövid főzés után is pépesé válik, szétesik. Különösen így, hogy fagyasztott szilvából készül, de miből készüljön így vízkereszt napján. Ma van a karácsonyfa lebontásának hagyományos napja. Több más ünnepi esemény is van ezen a jeles napon. Ma ünnepelnek például a Gazsik, Menyusok, és a Boldik. Tudjátok! A három királyok. Boszik napja is van. Meg a házszentelésé. Szóval sűrű a mai program. A diétás szilvalevessel nem lesz könnyű végigcsinálni.


Még szerencse, hogy jött mellé rántott hús is, ami (mint mindig) jókora darab. A múltkor nem fért fel még a legnagyobb tányéromra sem egyben így kettévágtam, hogy szebben mutasson a tányéron. Bár ne tettem volna! Rögtön meg lettem gyanúsítva, hogy én két szeletet kaptam, máshoz csak egyet vitt ki az ételfutár. Attól kezdve óvatosabb vagyok. Ma elfért a tányéron a rántott hús, de lehet, hogy megint kérdőre vonnak, mert feldíszítettem egy kis salátával az ételt. 
Én már csak ilyen vagyok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése