2014. december 10., szerda

2014.12.10. Grízgaluska leves, zöldbabfőzelék,grillezett csirkemell sajtszósszal.

Ma nem fogtok találkozni a megszokott hosszú dumával a kaja előtt, mert nagyon jót aludtam, és későn keltem. Még nem jött meg az ebéd, de mindjárt itt lesz.
Hallgatva a híreket azért valami eszembe jutott. Épp erről az eszement drogtesztről van szó, és azt hallom, hogy az elektronikus újságírás, így a bloggerek is érintettek lehetnek. Nooooormááális?
Én, mint gasztroblogger évente egyszer, mint a sportolók bizottság előtt produkáljak eredményt, amit elemezni tudnak? Nem arról van szó ugyanis, mint ha féléves vizsgálatra megyek a laborba, hogy viszek magammal mintát a reggeli produktumból, hanem ott helyben, úgy hogy közben vizslató szemeknek vagyok kitéve, nehogy meghamisítsam a mintát, a zsebemből csövön át csorgassak hamis anyagot a pohárba. De én még csak haggyán! Elképzelem, mások hogyan viszonyulnának hozzá. 

Mivel senkinek nem akarom elvenni az étvágyát a közben megérkező ebédtől, merőben más téma jön. A kaja!



Az utóbbi időben javult a grízgaluskalevesek minősége, hogy mondjak néhány dicsérő szót szakácsainkról. Eddig sem volt sok baj a levessel, de szeretem a finom grízgaluskát, és nagy tételben nem lehet olyan finomat főzni, mint én saját konyhámban, amikor kanállal szaggatom. Ide is hozom saját receptemet minden magyarázkodás helyett. 
Egyébként ma kellemes ízű, jól fűszerezett levest kaptunk, amiben a galuska is megfelelő

Zöldbabfőzelék érkezett másodikként, amit szintén recepttel tudok illusztrálni.   Ma sült csirkeszárnnyal érkezett, ami szintén kitűnő hozza. Igen finom ízű, enyhén savanykás főzeléket csináltak a szakácsok. Ezt a receptet egyébként egy éve töltöttem fel egy oldalra, ahol annyi pontot gyűjtöttem, hogy a mai napig nem tudtam levásárolni őket. Ennek ellenére sok hasznos dolgot, komoly nyereményeket (elsősorban Tefal edényeket) kaptam érte. Most onnan jutott eszembe, hogy tegnap is nyertem egy bögrét. Ezt is egy receptes játékon. Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli! Természetesen ennek is nagyon örülök, de már nem tudom számon tartani a lassan minden héten érkező kisebb - nagyobb nyereményt, ajándékot.

A grillezett csirkemell sajtszósszal ritkán szokott étlapra kerülni. Épp ezért most kifejezetten saját érzékelés alapján mondok róla véleményt. Bátran merem tenni, mert kialakult bennem egy bizonyos rutin, így akár véleményt is merek mondani más főztjéről. Néha ez nehezebb, mint főzni. Ma natúr csirkemell érkezett enyhén fokhagymás sajtszósszal, ami igen jól sikerült.
A főzés tekintetében egyébként nagyon bátor vagyok. Bele merek vágni bármibe, nekem teljesen ismeretlen ételt el merek készíteni. Most épp arra kértek meg, hogy merüljek el kicsit a Zsidó konyha rejtelmeiben. Jó kihívás! Karácsony környékén tehát néhány tradicionális jiddis étellel fogok közelebbi ismeretséget kötni. Nagyon megkívántam a sóletet!

Sütit is kaptunk. Ma egy krémes kockát, amit kicsit rekonstruálnom kellett a fotó előtt. Megszokott rend szerint jön az ebéd napokra leosztva. Hétfőn könnyebb leves, és a főétel után általában péksütemény jön. Kedden olyat főznek, amihez savanyúság is jár. Szerdán cukrászsüti szokott jönni, a csütörtök változó, és pénteken tartalmas leves, tésztaétel, valamint gyümölcs jön ebédként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése