2014. december 8., hétfő

2014.12.08. Tojásleves, frankfurti pulyka aprópecsenye, almaszósz.

Kalandjaim voltak mostanában az internetes áruházakkal. Még kiforratlan ez a vásárlási forma, de egyre többen veszik igénybe. Magyarország mindig is Budapest centrikus volt, és az is marad. Gyakorló órás koromban, ha valamihez hozzá akartam jutni, ami szakmám gyakorlásához volt szükség, csak Pesten tudtam megvenni. Ha bármilyen más, de nem mindennapos dolog kellett, szintén. Ma annyit változott a helyzet, hogy ha valami kellene,csak beütöm a keresőbe, és több találatot dob ki, és kiválaszthatom a legkedvezőbbet. Nem a legolcsóbbat, hanem azt, ami ár-érték arányban a legjobb, és nem utolsó szempont a kiszolgálás. Már évek óta interneten rendelek nyomtatópatront, fotópapírt, DVD-t, és egyre több mindent. Fiaim már gyakorlottabbak ebben, mert Ők egyenesen Kínából jutnak hozzá a legszükségesebb cuccokhoz. Én egyenlőre a hazai áruházak szolgáltatásait böngészem. Így történt tegnap is. Konyhai cikkek áruházában néztem szét, vásárlási szándék nélkül. Karácson jön, nejemet szeretném meglepni valami szerény ajándékkal. Regisztráltam is az oldalra, mert majdnem biztos, hogy ott veszem meg a kiválasztott csekélységet. Visszaigazolták regisztrációmat, majd néhány perc múlva kaptam egy levelet, miben megköszönték a vásárlást, és visszaigazolták a rendelést. Megállt bennem az ütő! Én nem is rendeltem semmit! Épp megírtam a választ, mire kapok egy újabb köszönő levelet, az újabb vásárlásról. Ekkor már figyelmesebben elolvastam a leveleket, amiben nem az én rendelésem szerepelt. Két egész más személy rendelését igazolták vissza az én email címemen. Baj van a rendszerben! Gondolom, ma orvosolni fogják a problémát, mert az automata ügyfélszolgálat ezek szerint gyerekcipőben járt náluk. Azért ez elgondolkoztatott. Ha az első kapcsolatfelvétel így zajlott, érdemes náluk vásárolnom? A múlt hét elején DVD-t rendeltem, és másokat egy másik áruháztól. Pénteken megkaptam a csomagot, de hiányosan. Pont az nem volt benne, ami miatt rendeltem. A számlát kifizettem, de az áru nem volt a csomagban. Azonnal reklamáltam emailben, és másodperceken belül hívott egy kedves hölgy, aki meg sem kérdőjelezte, hogy esetleg nem Ők hibáztak, hanem azonnal felajánlotta, pótolják a hiányosságot. Így kell ezt csinálni! Most jött az sms, hogy fel is adták a csomagot, természetesen kiszállítási díj nélkül. Egy másik cégtől szintén hívtak, hogy az egyik általam rendelt termék nincs raktáron, de pótolják egy másik, kicsivel drágábbal, természetesen az általam kért áru árán, és megfelel-e. Igen! Úgy tűnik átalakul a vásárlási kultúra. Helybe hozzák, pillanatok alatt. Annyiért, mintha 20 kilométert kellene saját kocsimmal utazni érte. A hülyének is megéri!

Mivel közben most is megjött az ebéd lássuk az ételhordókat. 


Tojásleves jött, ami egyáltalán nem ördöngős leves. Sima rántott leves alapba csorgatják a tojást, bár most eszembe jutott, hogy valószínű elkészítem hamarosan másképpen is. Én, és mások is készítettek már tojáslevest jelentősen felturbózott változatban is, így egy ilyen receptet hozok a sima tojásleves helyett. Ebben kolbász, és krumpli is van, ami lényegesen tartalmasabb a most érkezett levesnél. Ez is nagyon finom, és mivel hétfő van, a hétvégi kaják után jól is fog esni. Most láttam meg blogomon, hogy mennyi félbehagyott receptem van. Lesz munkám bőven!


Frankfurti pulyka aprópecsenye meghatározással, még soha nem kaptunk ételt a konyháról, így megpróbálom hitelesen leírni a kaját recept helyett. Virsli egyértelműen van benne. Azért frankfurti. Kísértetiesen hasonlít a frankfurti tokányra, sőt akár ezt a nevet is adhatnánk a mai ételnek. Tény, hogy finom, szaftos ételről van szó, jól fog esni ebédre.


A másik választható főételről van receptem, de mára nem rendeltem belőle. Az apró pecsenye szimpatikusabb volt. Több tízezres ételfotó archívumomból nem volt nehéz előkapni egy képet a másokhoz ma érkező almaszószról, így azzal illusztrálom a mai ebédet. Arra büszke vagyok, hogy ezeket a képeket mindet én készítettem. Évek munkája, de jó néha szétnézni köztük. Már csak azért is, mert látom saját fejlődésemet is. A mai fotó egész jól sikerült!   Bízom benne, hogy mások asztalára  ma finom almaszósz kerül főtt hússal.


Hétfőn Desszert is jár a kajához. ma sütit kaptunk, mégpedig krémest. A tegnapi sütis nap után jelenleg nem kívánom, de el fog fogyni biztosan. Nem is mozdulok meg, és folytatom a munkámat itt a képernyő előtt, mert kutyám olyan jóízűen horkol, a lábamnál, hogy nincs szívem megzavarni. Úgyis van mit csinálnom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése