2014. szeptember 17., szerda

2014.09.17. Magyaros zöldborsóleves, szárazbab főzelék, rántott csirkeszárny.

Napok óta panaszkodok a hangulatomra, de most nem is érzem jól magam. Valószínű, ebben a nyirkos időben, engem is elkapott valami feneség. Fiam, napok óta köhög. Általában, gyors lefolyású, egy - két nap kúrát igényel. Így aztán, ma csak a kajára koncentrálok, mert bújok vissza a jó puha ágyba. A tálalást, a fotókat megcsinálom, arra van erőm.

Magyaros zöldborsólevest kaptunk, ami jól is fog esni ilyenkor. Egyébként is szeretem, de jót tesz fejfájós, erőtlen testemnek.Attól magyaros, hogy némi pirospaprika is került a levesbe, aminek egyik ismerősöm örül biztosan. Nemrég járt Magyarországon, és gondolom, egy időre feltöltődött férjével együtt a magyaros, piros ételekkel. A zöldborsóleves is biztosan ízlene neki, és ahogy Ő nevezi a "pasinak" is.  Itt az általam készített gyors zöldborsóleves receptje, ami akár paprikásan is elkészíthető. 
Más esetben, nagyon szeretem a babfőzeléket, mert kedvenc alapanyagaim egyike. Igaz, idén nyáron, kicsit mostohán bántam vele. De az igazi szezonja az ősz, és a tél. Így most ez következik. Áron fiam, biztosan rácsap, mert nálunk úgy néz ki, hogy Ő választ, én meg ami marad, azt eszem én. A babfőzelék elkészíthető rántással, vagy habarással, de akár pürésítéssel is. Hazánkban ez utóbbi eljárást ritkábban alkalmazzák, bár ez a legegészségesebb. A saját receptem, rántással készült babfőzeléket ír le. Szinte minden feltét jó hozzá, de a mai kolbásszal érkezett. 
Kimi kutyám, rögtön észrevette a másik főkaja jelenlétét, mert messziről megérzi a csont illatát. Meg is fogja kapni időben. Féltékeny lett kicsit amióta úgy érzi, van vetélytársa. Bővebb családunk új tagja Dobby kutya, pici, és az is marad. Gergő fiamék házi manója, de időnként mi is vigyázunk rá. A kicsi állandóan követi a nagyobbat, és szeretne barátkozni, játszani.
Kimi pedig inkább nem. Azóta sokkal többet hízeleg mint előtte, mert úgy érzi kiesik a pixisből. Pedig szó sincs róla! Nincs nagy étvágyam, de a csontot legfeljebb kiválogatom, és nekiadom. Megérdemli! A mai rántott csirkeszárny, mint máskor, most is finom. Érdekes, hogy a csirke legnépszerűbb része, és én is jobban kedvelem, mint a mellét. Ez sokkal szaftosabb hús, sütve bőre ropogós, és rántva is finom. Alakja, állaga miatt, jól magán tartja a panírt is.
Szerdánként sütit is kapunk ebédünk mellé, így ma is érkezett. Igazi hangulatjavító a piskótatekercs, ami amellett, hogy látványos, nagyon finom is. Nekem, biztosan jól fog esni. Most pedig pihenek kicsit, mert még ettől a kis munkától is elfáradtam. Lehet, hogy este kalapkúrát tartok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése