2014. július 3., csütörtök

2014.07.03. tejszínes zöldborsóleves, rántott sajt, toros káposzta.

Front van minálunk. Talán ezért, elnyomott az álom. Reggel hatkor felébresztett barátom Kimi kutyi, de utána hagyott visszaaludni. Így kicsit rövidebb bevezető lesz a mai kaja előtt, mert mindjárt megérkezik. Tegnap este koncerten voltunk, és jól éreztem magam. Büszke lehetek. Nagyon jó zenészekkel muzsikál együtt fiam, és igazán színvonalas volt amit produkáltak. A hangosítás is jó volt, mert az másik fiam fiam produktuma volt. Jó látni, hogy tehetséges gyerekek fiaim. Feleségem is, mert éppen tegnap került szóba, hogy nagyon sokoldalúak vagyunk. Aki eddig nem tudta volna, fotózunk, videózunk, több nemzetközi díjat gyűjtöttünk be nemzetközi filmfesztiválokon, és az egyik fal, tele van okleveinkkel itthon. A szekrények teteje meg díjakkal, kupákkal. A konyha, meg a gasztronómiai tevékenységgel szerzett edényekkel, egyéb trófeákkal. Nyugi! Most egész évre kidicsekedtem magam! Már csak azért is, mert itt a kaja, és egyébként is leszoktam a dicsekvésről.

Itt az ebéd, ami a mustrával, a tálalással, és fotózással indul. Tegnap katasztrofális volt fényképeznem a Stefániával tálalt lencsefőzeléket, és bánatomban összedobtam egy salátát, amiről egész jó fotót sikerült csinálnom. Be is kajáltam az egészet, így ez volt az ebédem, és vacsorám. A tízóraim a májgaluska leves, ami ebédre érkezett, de mivel kitálaltam, azonnal meg is ettem. 
Valószínű ez lesz a sorsa a zöldborsólevesnek is, ami most jött. Szeretem, és ebben a formában, (tejszínesen) még jobban fog esni. Receptet is írtam korábban, így hozom is. Van receptem a tejszínes, és a friss zöldborsólevesről is, így kiválaszthattam a maihoz legjobban hasonlót. 
Rántott sajt receptem nincs, nem is lesz. Tervezek viszont a kezdőknek szánt blogoldalamra egy írást a panírozott ételekről. Amolyan összefoglalót, amiben a rántott sajt is szerepel. Én jobban szeretem a rántott zöldségeket, és a csirkét rántva. Az az eredeti bécsi szelet, amit nagy titkolózás közepette készítettek nekünk vendéglátóink 32 éve, és aminek íze még mindig bennem van, tényleg nagyon finom volt. Egyszer elkészítem, mert az tényleg jó volt. Ma viszont sajt jött, és a tartár hozzá lényegesen jobban sikerült, mint a múltkor, egy más étteremben. 
Nagy kedvenceim a babos, káposztás ételek. Ma toros káposzta érkezett, és bár nem úgy készült, mint ahogy én már sokszor lemodelleztem, ez is jó. Én a disznóvágáson, direkt erre a célra gyűjtött csontos, szinte maradék húsokból csinálom. Állítólag igen jól. Neves szakácsok emelték már ki az általam főzött torosokat, és nyertem is már vele. na tessék! Úgy látszik ez már csak ilyen dicsekvős nap marad. Hozom is saját torosom receptjét, de nem a rövidített változatot, hanem a bővebbet. Ebből kiderül, hogy néz ki az, amikor nekiállok bográcsozni. Bevallom, ez az egyik legkedvesebb tevékenység számomra. Olyan, mint másoknak egy kiadós adrenalinlöket! Az én torosomnak különlegessége az volt, hogy általam kovászolt káposztából készült. Lehet, hogy erre is hamarosan sor kerül újra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése