2014. július 2., szerda

2014.07.02. Májgaluska leves, lencsefőzelék, pulykacsíkok sajtszósszal.

Mint sokan tudjátok, elég sűrűn megfordulok különböző gasztronómiai oldalakon, valamint recepteket is töltök fel. Saját magam, és mások szórakoztatására is, valamint azért, mert eddig alig akadt kifogás receptjeim kapcsán. Igyekszem mindig pontosan, érthetően leírni mit, mennyit kell az ételbe tenni, és hogyan kell elkészíteni. Tehát a fotók mellett, majd minden esetben, ott van a recept is. Tegnap is feltettem néhány új receptemet, a blogom linkjével, ami ugye, magáról az ételről szól. Egy rendkívüli IQ-val rendelkező hozzászóló, rögtön kommentelt: recept? Na ezzel ki lehet üldözni a világból! Magával a szóval, és a hozzátett kérdőjellel is, mert úgy illik, hogy megkérem szépen a receptfeltöltőt,  legyen kedves velem is megosztani az étel elkészítésének módját, ha már annyira érdekel. De hát ott a szemed előtt! Csak a képre kell kattintanod, és már el is tudod olvasni. Igaz, ezt gyorsabban le lehet írni: recept? Egyáltalán, a sok figyelmetlenséggel van bajom! A másik hülye komment, az: osztva. Sok oldal, promóciós céllal, játékokat szervez, melyekben az oldal lájkolói, és a felhívás megosztói közt kisebb-nagyobb nyereményeket sorsolnak ki. Ilyenkor azért, hogy megfeleljenek a felhívásnak, odaírják: osztva. Csak így! És ezt megteszik mindennel, ami az oldalon szerepel. Így történt az én fotómmal, és receptemmel is. Meg is osztotta, rögtön 28-szor. Azt hiszi, így nagyobb esélye van nyerni. Pedig tőlem, biztosan nem fogsz nyereményt kapni babám! Vannak más furcsaságok is, de senkinek nem akarok beletiporni a lelkébe, így áttérek a sokkal lényegesebb témára, a mai kajára.

Ha meglátom az étlapon, hogy májgaluska, vagy grízgaluska leves jön, akkor mindig kíváncsian várom. A galuska állaga ugyanis számomra nagyon fontos. A múltkor, egy az átlagosnál keményebb galuskákkal érkező leves után, azonnal nekiálltam grízgaluskát főzni. Jól sikerült! Igaz, én kézzel szaggattam a forró leveslébe, de igen nagy volt a különbség, a sajátom javára. Most  nem esek neki a májgaluska készítésének, mert egyrészt nincs itthon már máj, hiszen vasárnap feléltem mindet, (ebből van még mindig egy kevés isteni májpástétom a hűtőben) másrészt a mai levesben elfogadható a galuska állaga. És nem csak a galuskáé, hanem a komplett egész is jó ízű. Egyénként, már írtam receptet is a májgaluska levesről, így ha valaki el akarja készíteni, nem marad támpont nélkül. 
A lencsefőzelékhez tegnap este írtam egy recit, mert nem akarlak benneteket kétségek közt hagyni. Vajon, Gasztropajti hogy csinálja?Érdekes, hogy tegnap este írtam, és máris elég sokan olvasták. Sokszor tapasztaltam már, hogy nem a különlegességeket, hanem a legegyszerűbb recepteket keresik. Olyanokat, amiket szinte mindenki meg tud csinálni. Ma a konyhán a főzelék nagyon jól sikerült, a feltétként szolgáló Stefánia vagdalt, kudarc. A photoshoppal nem is estem neki, hanem így tárom elétek, ahogy érkezett. Darabokban, kicsit megégve, mintha nem is ugyanaz a szakács csinálta volna, mint a többi kaját.
Még a nagy októberi receptírási lázban töltöttem fel receptemet a pulykacsíkok sajtszószban címmel, és azt is sokan olvastátok már. Most még többen fogjátok, mert a második főétel magyarázatára ez szolgál.  Nem bonyolult étel ez sem, mégis kicsit különlegesnek számít. Jó szaftos, ahogyan én szeretem. A lényeg, hogy finom ez is. Apró kárpótlás a Stefánia után. Kár, hogy ma biztosan nem ezt ebédelem, hiszen ha Áron fiam meglátja a Stefit, biztosan nem ez marad nekem. Így jártam!
Mivel szerda van, süti is jár az ebédhez. Tegnap este gondolkodtam, vajon mi lesz a mai meglepi. Nyár van, így azok ki vannak csukva, amik csokis mázzal tetejükön jelennek meg. A vajas krémmel töltöttek is, hiszen ezek hajlamosak az olvadozásra. Ma krémes kocka érkezett, a pudinggal töltött változatban. Hibátlanul, a megszokott ízletes módon.
Az idő is gyönyörű lett, bár reggel még kicsit borús volt, és remélem az esti programra sem kell nagykabátot vinnem. Szép napot nektek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése