2014. június 12., csütörtök

2014.06.12. Fokhagymakrém leves, borított sertésborda, rakott karfiol.

Vannak még ebben az országban, korrekt kereskedők is! Kedden adtam le emailben rendelésemet 2 db. akkumulátorra. Előre elutaltam ugyanakkor az árat, és a 700 Ft postaköltséget is (így sokkal olcsóbb volt, mint futárral) Tegnap (egy nap múlva!!!) már hozta is a postás. Nejem nagyon örült, mert tőlem ezt kapja szülinapjára. Rég átálltunk a praktikus ajándékokra, mert ezeknek örülünk legjobban. Eszembe jutott a nyereményem, amit többször megreklamáltam, és végül két héttel azután kaptam meg, mint a többi nyertes. Ha valaki telefonhoz, fényképezőgéphez, és más akkukat kíván rendelni, tudok egy jó címet!
Tegnap, a nagy melegben, bevallom, fárasztó volt sütni. Az eredmény viszont megérte! Oaaan finom kolbászos tördelőst csináltam, mint még soha. Sokszor megcsodáltam Jákli Judit barátom hajtogatott, fonott kalácsait, és onnan jött az ötlet. Ezt meg lehet csinálni sós sütikkel, neadjisten pogácsával is. Agyam ilyenkor beindul, és már rengeteg megoldás van lerakva a szoftverbe. Tálaltam is már ételemet ezzel az ehető dísszel, de most bebizonyosodik, önmagában is megállja a helyét. Ráadásul, nagyon olcsón! Kevesebb mint 1500Ft-ból, 80 körüli nagyobb pogi született. De nem ez a feladatom, lássuk a napi kaját!

Nem hittem a szememnek! Amióta írok a napi menüről, (kb 2 éve) nem volt étlapon fokhagymakrém leves. Most van! Itt van előttem kitálalva, kanalazható állapotban. Bele is mártom kanalam, és megkóstolom. De előtte az illat!!! Még Kimi kutyám is otthagyta állandó lakhelyét, megérezve a felséges, máskor sült húsokra jellemző illatot. Tálalás közben is ott lábatlankodott, égbeemelt orral. Az íze sem semmi. Az általam nagyon szeretett erőteljes fokhagymaíz, mintha pácolt tarját kanalaznék. Többször is lehet csinálni fiúk! Egy kis pirított kenyérkocka sem árt mellé. Én lehet, hogy pirítok hozzá.
A borított sertésborda sem mindennapos étel, és én ezt is szeretem. Natúr sertésszeletre helyezett töltelék sűrűségű massza, ami nyilvánvalóan kenyér, vagy zsemlealapú, májat, és fűszereket tartalmaz. A tetejére pedig sajtot kell pirítani. Most is igen jól sikerült, bár a mai ételek mindegyikében, erősen felfedeztem az univerzális ételízesítőt. A levesben, ebben, és a rakott karfiolban is.
A rakott karfiol olyan, mint más rakott zöldségféle, csak ebben az esetben nem brokkoli, zöldbab, kelbimbó, vagy savanyú káposzta, hanem karfiol. Egy összefoglaló írásom született róla, még a legelsők közt, és rájöttem, alaposan frissítenem kell a képeket benne. Az írás viszont tökéletesen összefoglalja, hogyan készülnek ezek a csőben sült, rakott zöldségek.  Sajnos, ma elég kis adagban érkezett, ami szerény ebédnek minősül. 
Kárpótlásul akkora adagot kaptam a borított borda mellé járó csalamádéból, hogy csak na! Még szerencse, hogy van bőven a hűtőben, és a tegnapi sütés miatt elfelejtettem ebédelni. Elvileg, az is ott van lehűtve, de mikrózás után fogyasztható állapotban. Nyugodjatok meg, éhen nem fogok halni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése