Kicsit elméláztam reggel, és mikor megérkezett az ebéd, csak akkor kaptam észhez, idő van. Gyorsan utánanéztem, mihez tudok receptet mellékelni, és megnyugodtam, mindenhez. Akkor dombon van a tanya, és nem csak a szubjektív megállapításaimat látjátok, hanem a hétvégére akár el is készíthetitek a kajákat, receptjeim alapján. Sokan jeleznek vissza, hogy segítek az ételválasztásnál. Néha megtetszik egy általam fotózott étel, és kedvet kaptok, hogy el is készítsétek. Tulajdonképpen ez is volt a célom, amikor elindítottam a napi beszámolómat.
A krumplileves legyen krumplileves. Ezt a mondatot sokan idézték régebben, bár a kijelentőnek igaza volt. Én is nagyon szeretem, megfelelően sűrű állapotban, pikánsan, enyhén savanykásan, a babér aromáját nem túl kiemelve. A mai leves véleményem szerint ilyen, de lássuk a receptemet is róla.
A bakonyi módra készült ételekről komolyabb összefoglalót írtam már blogomban, így a részletes magyarázat helyett ezt az írásomat hozom ide. Egyik legtöbbet olvasott receptem, úgy tűnik, jól fogtam meg a lényeget. Azért valószínű az első helyen bebetonozta magát legutóbbi kovászos ubi receptem, amely néhány nap alatt, több mint 26000 látogatót produkált. És nőttön nő nézettsége! Köszi!
Jól sikerült leírnom a pirított csirkemáj, (lánykori nevén resztelt máj) receptet is. Ez is népszerű és nem csak a recept miatt, hanem a pirított máj által nyújtott ízélmény miatt is. Ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem utolsó sorban, olcsó étel. Elkészítéséhez tanácsot kaptok írásomban. Ma is pirított tarhonyával jött, és bár a fotón úgy tűnik, egyáltalán nincs túlpirítva a köret.
Hogy még teljesebbé váljon az ebéd összhangja, a máj mellé érkezett csalamádé is, ami elég a bakonyi mellé is. Én, ha tehetem, mindenhez eszek savanyúságot. Sokszor, önmagába is csippentek egy-két falatot. Egyszerűen jól esik. Azt hiszem, új, sikeres oldalamra a Kezdők konyhájára is feltöltök néhány friss salátát, hiszen jön a nyár, és hasznát vehetik a fiatalok. Jól gondolom?
A krumplileves legyen krumplileves. Ezt a mondatot sokan idézték régebben, bár a kijelentőnek igaza volt. Én is nagyon szeretem, megfelelően sűrű állapotban, pikánsan, enyhén savanykásan, a babér aromáját nem túl kiemelve. A mai leves véleményem szerint ilyen, de lássuk a receptemet is róla.
A bakonyi módra készült ételekről komolyabb összefoglalót írtam már blogomban, így a részletes magyarázat helyett ezt az írásomat hozom ide. Egyik legtöbbet olvasott receptem, úgy tűnik, jól fogtam meg a lényeget. Azért valószínű az első helyen bebetonozta magát legutóbbi kovászos ubi receptem, amely néhány nap alatt, több mint 26000 látogatót produkált. És nőttön nő nézettsége! Köszi!
Jól sikerült leírnom a pirított csirkemáj, (lánykori nevén resztelt máj) receptet is. Ez is népszerű és nem csak a recept miatt, hanem a pirított máj által nyújtott ízélmény miatt is. Ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem utolsó sorban, olcsó étel. Elkészítéséhez tanácsot kaptok írásomban. Ma is pirított tarhonyával jött, és bár a fotón úgy tűnik, egyáltalán nincs túlpirítva a köret.
Hogy még teljesebbé váljon az ebéd összhangja, a máj mellé érkezett csalamádé is, ami elég a bakonyi mellé is. Én, ha tehetem, mindenhez eszek savanyúságot. Sokszor, önmagába is csippentek egy-két falatot. Egyszerűen jól esik. Azt hiszem, új, sikeres oldalamra a Kezdők konyhájára is feltöltök néhány friss salátát, hiszen jön a nyár, és hasznát vehetik a fiatalok. Jól gondolom?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése