2014. június 5., csütörtök

2014.06.05. Krumplileves, bakonyi sertésborda, resztelt csirkemáj.

Kicsit elméláztam reggel, és mikor megérkezett az ebéd, csak akkor kaptam észhez, idő van. Gyorsan utánanéztem, mihez tudok receptet mellékelni, és megnyugodtam, mindenhez. Akkor dombon van a tanya, és nem csak a szubjektív megállapításaimat látjátok, hanem a hétvégére akár el is készíthetitek a kajákat, receptjeim alapján. Sokan jeleznek vissza, hogy segítek az ételválasztásnál. Néha megtetszik egy általam fotózott étel, és kedvet kaptok, hogy el is készítsétek. Tulajdonképpen ez is volt a célom, amikor elindítottam a napi beszámolómat. 

A krumplileves legyen krumplileves. Ezt a mondatot sokan idézték régebben, bár a kijelentőnek igaza volt. Én is nagyon szeretem, megfelelően sűrű állapotban, pikánsan, enyhén savanykásan, a babér aromáját nem túl kiemelve. A mai leves véleményem szerint ilyen, de lássuk a receptemet is róla. 
A bakonyi módra készült ételekről komolyabb összefoglalót írtam már blogomban, így a részletes magyarázat helyett ezt az írásomat hozom ide.  Egyik legtöbbet olvasott receptem, úgy tűnik, jól fogtam meg a lényeget. Azért valószínű az első helyen bebetonozta magát legutóbbi kovászos ubi receptem, amely néhány nap alatt, több mint 26000 látogatót produkált. És nőttön nő nézettsége! Köszi!
Jól sikerült leírnom a pirított csirkemáj, (lánykori nevén resztelt máj) receptet is. Ez is népszerű és nem csak a recept miatt, hanem a pirított máj által nyújtott ízélmény miatt is. Ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem utolsó sorban, olcsó étel. Elkészítéséhez tanácsot kaptok írásomban. Ma is pirított tarhonyával jött, és bár a fotón úgy tűnik, egyáltalán nincs túlpirítva a köret.
Hogy még teljesebbé váljon az ebéd összhangja, a máj mellé érkezett csalamádé is, ami elég a bakonyi mellé is. Én, ha tehetem, mindenhez eszek savanyúságot. Sokszor, önmagába is csippentek egy-két falatot. Egyszerűen jól esik. Azt hiszem, új, sikeres oldalamra a Kezdők konyhájára is feltöltök néhány friss salátát, hiszen jön a nyár, és hasznát vehetik a fiatalok. Jól gondolom?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése