2014. május 28., szerda

2014.05.28. Kacsanyak leves, tökfőzelék, sült csirkeszárny.

Több okból örülök. A ma érkezett ételekhez, mindhez, receptet is tudok mellékelni, még ha nem is ugyanazt, mint amilyen módon ma kaptuk. Örülök annak is, hogy viszik receptjeimet, mint a cukrot. Számomra teljesen ismeretlenek osszák, viszik legutóbbi kovászos uborkámról szóló blogbejegyzésemet, amit a Kezdők Konyhája oldalamon jelentettem meg. Rájöttem, a sütik mellett, a legegyszerűbb ételek a nyerők. Sütit ritkán csinálok, mert abban Asszonypajti a profi, de az egyszerű receptek is népszerűek.

A mai kaják is egyszerűek, így ezek is kedveltek. 
Elsőként, a kacsanyak levesről. Receptet is írtam róla, amihez különös hozzászólás érkezett. Egy kedves érdeklődő, szememre hányta, hogy nem adtam meg pontosan a víz mennyiségét. (1,8l.-2,4l.) Legközelebb, miután feltettem a levest, kiöntöm a vizet, és pontosan lemérem! Ti leszoktátok?... Vannak ilyenek. Abszolút nem arra kíváncsi, hogy mennyi víz kell hozzá, csak valamibe bele kell kötni. Mivel a receptemben pontosan leírtam, én hogyan csinálom a kacsanyak levest, idehozom. A mai leves, nem sokban különbözik az általam leírtaktól. Sok tésztával, zöldségekkel érkezett, bőséges beltartalommal. 
A tökfőzeléket imádom! A múltkor annyira bezabáltam belőle, hogy komoly álmatlanságban szenvedtem utána, és álmomból felriadva elkezdtem írni a tökfőzelékről. Ez már a gasztrobloggerek gyógyíthatatlan függőségének jele. Bevallom, írásom híven tükrözi igazi énemet, így büszke is vagyok rá. Ebből a bejegyzésből mindent megtudhattok a tökfőzelékről, valamint annak okáról is, miért zengtem éjnek évadján ódát róla. A mai főzelék egyébként finom, bár kicsit tejesnek találtam. a fotózással megint megküzdöttem, mire ebbe az állapotba hoztam, mert a fasírt, minden alkalommal szétesik a kiemelésnél, így utólag kellett összefércelni a technika segítségével.
Csirkeszárny is érkezett, és mivel kedvenc alapanyagaim közé tartozik, hirtelen nem tudtam, melyik receptemet hozzam illusztrációnak. Ahogy ma érkezett, a legegyszerűbb módja a csirkeszárny elkészítésének, de én egy kicsivel különlegesebbet akarok bemutatni. Egy vasárnapi ebédre készítettük párommal, mégpedig kétféle módon. Így rögtön két receptet is láthattok. Ráadásul, véletlenül éppen akkor csináltunk kacsanyak levest is, így kapcsolódik a mai kajához ez az írásom is. Ma, natúr, sült csirkeszárnyakat kaptunk, mindenféle különleges fűszerezés nélkül, mexikói rizzsel.
Szerda van, így süti is jár a kaja mellé. Ilyenkor cukrászsüti. Megvannak a sablonok, hiszen az étterem vezetése kiválasztott néhányat a legfinomabbak közül, így tizennéhány féle süti érkezik felváltva, minden héten szerdán. Ma egy krémes kockát választottak a lehetőségek közül. Finom, egyszerű süti, elfogadható áron. Egyszer, szeretnék látogatást tenni, egy igazi cukrászatban is, ahol el tudom lesni, hogyan készülnek nagy tételben a sütik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése