2014. április 10., csütörtök

2014.04.10. Tojásleves, lecsós sertésszelet, gombapaprikás.

Tegnap óta haldoklik a gépem, így rövid leszek. Időnként rájön, és ilyenkor többszöri újraélesztési kísérlet után sem az igazi. A tegnapi frissítés óta nem boldogulok vele. Köszönöm Windows!

Lássuk a kaját, amíg végleg el nem száll magasan a levegőben!
Tojásleves jött, és mivel sima tojásleves receptem nincs, Brindás Papa rosztyókalevesét hozom illusztrációnak. Ez is tojásleves, de erősen felturbózott változat kolbásszal, krumplival. Itt a recept.
A főételként érkező lecsós sertésszeletről nincs receptem, azon egyszerű oknál fogva, hogy pofonegyszerű, így bárki recept nélkül elkészítheti. Sima natúr egyben sült hús, később megfelelő szeletekre vágva, üveges lecsóval. Mivel ez a konzerv fűszerezett hagyma, paprika, és paradicsom keveréke, semmi utófűszerezésre nincs szükség. Egy kis petrezselyem zöldet esetleg elbír. A lila hagyma nem csak díszítésre szolgálhat, mert enyhe íze lényegesen javít az étel összhangján. Én már reggelire is kipróbáltam, abált szalonna, és füstölt házikolbász mellé. 
A gombapaprikás, ami másik főételünk, biztos az én bendőmben landol valamikor a mai nap folyamán. Azon egyszerű oknál fogva, hogy Áron fiam nem szereti a gombát. Egyenlőre. Látom, hogy az idők során jelentősen változott az ízlése, így biztosan meg fogja kedvelni ezt is, mint másokat. Erről van receptem, ami nagyon hasonló a ma érkezett paprikás elkészítési módjához. A paprikás galuskával, és csalamádéval van tálalva, így majdnem teljes a kulináris élmény. Én pedig teljessé tettem egy kanálnyi tejföllel.
Mivel van róla receptem, azt is idehozom. Én vegyes gombából csináltam, mert úgy a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése