2014. január 13., hétfő

2014.01.13. Zöldborsóleves, csikóstokány, krumplifőzelék.

Mától, valóban minden a régi kerékvágásban. Kétféle főétel közül választhatunk, tudom, mi fog érkezni, így hurrá! Tegnap este megnéztem az étlapot és rájöttem, a csikós tokányról, még nem írtam receptet. Gyorsan pótoltam. Így ma az a kivételes helyzet van, hogy mind a levesről, valamint mindkét főételről is kaptok receptet is. Csak rá kell kattintani a linkekre. 
Szombaton kicsit ünnepeltem is. Fő blogoldalam egyéves lett, és egy tartalmas, hosszú írásban emlékeztem meg róla. Természetesen rengeteg kajával, mert a karácsonyi hangulatot, menüt írtam le a magam megszokott bő lére engedett stílusában. Köszönöm, hogy egy éve szurkoltok sikereimnek, és mellettem álltok!
Most viszont visszatérek a lényeghez, hiszen a kajákról szóló beszámoló következik.

A zöldborsólevessel kezdünk. Egy biztos, hogy ma is fagyasztott zöldborsóból főzték. Ilyenkor keresve sem találnánk frisset, de jó volt az elmúlt év termése, így bőven van fagyasztva. Igaz, hogy az árakon nem nagyon látszik az elmúlt év jó termése. A zöldborsóleves receptjéhez kattints a linkre: Ide.  Ebben üveges, konzerv borsót használtam, de ugyanígy készíthető a fagyasztottból is, kevés hús, vagy csont alaplével. A végeredmény a lényeg, ami ma is finom.
Csikós tokány az egyik főétel, amihez mint mindig ma is tészta köretet kaptunk. Ez a legjobb hozzá, mert a tokányok szaftos ételek, és olyan köret kell mellé, ami magán tartja, hordozza a bő szaftot. A különféle tokányok közös jellemzője a csíkokra vágott hús, ami lehet sertés, marha, de akár pulyka is. Na meg a szaft, ami számomra nagy kedvenccé teszi a tokányokat. A csikós tokány receptjét itt láthatod.   Ma csülköt véltem felfedezni az ételben, amitől még finomabb lett.
A krumplifőzelékről is írtam már receptet, és ez is kedvenceim közé tartozik. Annyira, hogy akár többször is tudok belőle enni. Addig, ameddig van belőle. Az én krumplifőzelék receptemért ide kattints.  A mai adag sült csibefasírttal érkezett, ami szintén fagyasztott termék, de ezzel is nagyon finom. Én nem nagyon hiszek a különféle összeesküvés-elméleteknek, mert láttam már miből készülnek ezek a termékek. Biztosan vannak ellenőrizetlen gyártmányok is, de ahol én jártam, és videóra rögzíthettem a folyamatot, garantáltan megfelelő alapanyagokat használtak hozzá. 
Mivel ma hétfő van, valamilyen desszert is jár az ebéd mellé, így örömmel konstatáltam az almás rétest. Bár a desszert igazság szerint az ebéd utánra járna, én előételként burkoltam be, és nem bántam meg. Most már ebédig kibírom. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek jól fog esni az ebéd, mert amiket én kóstoltam, nagyon finomak. Tudom, hogy olvasóim nagyobb része nem ezt a menüt eszi végig, de nekik is nagyon jó étvágyat kívánok saját ebédjükhöz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése