2014. január 10., péntek

2014.01.10. Babgulyás, krumplis tészta.


Jósdát kell nyitnom!
Nem tudtam, hogy ezoterikus képességekkel rendelkezem, de ma bebizonyosodott! Mint már többször leírtam, a héten halvány lila fogalmam nem volta arról, mi fog érkezni ebédre. 
Ma reggel morfondíroztam kicsit. Péntek van, ilyenkor gazdag leves, és tésztaétel, valamint gyümölcs szokott lenni az ebéd. Vajon, mi fog jönni.
Eszembe jutott, hogy úgy ennék már egy jó babgulyást! Mit gondoltok, mi érkezett az edényben? Tovább is gondoltam, mert a bab mellé vajon mi illik? Túrós csusza. Ezt rögtön elvetettem, mert van aki nem szereti a túrót, így a konyha nem vállalhatja fel, hogy olyan ételt küld ki sok száz embernek, amit esetleg nem szeret. Van aki a káposztát sem szereti, és rögtön eszembe jutott, hogy a krumplis tészta viszont a többségnél nyerő lehet.
Így aztán, még mielőtt megérkezett a menü, látnoki szemeimmel már az asztalunkra képzeltem a babgulyást, és a krumplis tésztát, amit puccosan grenadírmarsnak is nevezhetünk. Talált! Süllyedt! Nem is tudom, ezek után mit csináljak? Maradék pénzemet költsem lottóra, szegeljem ki az ajtóra, hogy ezentúl közzé adom mágikus képességeimet, vagy maradjak az, aki eddig voltam, és írjam meg minden hétköznap a napi menüről szóló beszámolómat. Döntöttem! Legközelebb hétfőn fogjátok látni döntésem eredményét, mert hétvégén nem jön a menza. Most jutott eszembe, hogy nem adtam le a jövő heti kaja megrendelést, így ha nem lépek azonnal, azt sem fogjátok látni. Nincs gond, mert gyorsan telefonálok, de akár emailben is kérhetem a kaját. 

Sok fontos dolog történt velem a héten. Több lett a munkám, de szívesen teszem. Újabb elismerések, még szerény díjak is érkeztek a múlt évi tevékenységem eredményeként, holnap lesz egy éves fő blogoldalam, így a hétvégén az elmúlt év feldolgozásával fogok foglalkozni. Gondolom, Nektek is lesz mit csinálni, így jó munkát, és kellemes hétvégét kívánok.
Újonnan nyilvánvalóvá vált látnoki képességemmel ígérem nem fogok visszaélni! És ha már látnok lettem, mindenképpen látnom kell, hogy kimaradt a beszámolóból az a narancs, ami a mai ebéd mellé jár, és majd kinyomja látnoki szemem ott a kép jobb alsó sarkában! Ez van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése