2014. január 7., kedd

2014.01.07. Almaleves, sült hús, fokhagymamártással.

Ha kedd akkor étlap. Nem Belgiumból, mint a film címe, hanem innen a szomszédból az étteremből. Néhány száz méterre lakok a kiszállítás helyszínétől, ezért tudok mindenkinél korábban beszámolni a napi menüről. Természetes, hogy az első pillantás az étlapra esik, mert a kíváncsiság nagy úr. Megállapítottam, a jövő heti kaja is finom, és változatos lesz. Úgy, mint a mai.


Az almaleves, a megszokott formában érkezett. Ma kivételesen nem kísérte fahéjas illatfelhő, amit a ködös, borongós időnek tudok be. Az íze viszont kitűnő! Langyosan kóstoltam, de akár melegen, akár hidegen jól fog esni mindenkinek. Eszembe jutott az ízéről a mézeskalács. Nem véletlenül, mert ízében a legfinomabb mézeskalács összetevőit lehet felfedezni.
Megint dolgozok a Csak a Recept blogoldalamon, ahova idén sok, a konyhán készített étel receptjét is fel fogom tölteni. Az almalevesig még nem jutottam el, pedig szívesen hoztam volna a receptet is. Volt, ahova feltöltöttem már a tejszínes almaleves receptemet, de mivel nem tudtam előre a mai menüt, csak legközelebb tudom azt is hozni. Lesz még rá alkalom!
A főétel analizálása is megtörtént. Sült hús, nagyon kellemes lágy, fokhagymás pikáns szafttal, krumplipürével, és hordós káposztával. Kitűnő összeállítás. Gyakorlott gasztrokukkerként látom, hogy a krumplipüré főzővizébe ételízesítő került, (a sárgarépadarabok árulkodnak) de ez sem von le semmit az élvezeti értékéből. Tudom, sokan viszolyognak az ételízesítőktől, azok glutamát tartalma miatt, de állítom, hogy ha nem túlozzuk el a mennyiségét, semmi egészségkárosító hatása nincs. Saját konyhánkban, mi is használjuk, igaz nem nagy mennyiségben. Nejem, pl. a tészták főzésénél, mindig löttyint a forró vízbe keveset. Ha már szóba került a Drágám! Először szerepel ételfotóimon az az étkészlet, amit karácsonyra kaptam. Praktikus ajándék, és nagyon szép. Lehet, hogy másik tányért kellett volna választanom, mert így nem érvényesül.
Mivel gyorsan, frissen végeztem a mai menü kitárgyalásával, csak jó étvágyat kell kívánnom. A hordós káposztát se hagyjátok a tányéron, mert ebben az időben kell a "C" vitamin, és ennél jobb forrást, keresve sem lehetne találni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése