2014. január 6., hétfő

2014.01.06. Lencsegulyás, bolognai spagetti.

Most jöttem rá, hogy két hétig szabin voltam. Visszatért ugyanis a hétköznapok megszokott tevékenysége: beszámoló a napi kajákról. Furcsa, de a szünet alatt is sokan olvasták erről szóló bejegyzéseimet blogoldalamon. Legtöbben, Oroszországból. Ezen nagyon meglepődtem, de ez a tény. Természetesen az elmúlt időszakban sem voltam tétlen, hiszen túl vagyunk ugye az ünnepeken, és itthon is rengeteg kaját csináltunk, amiről be is számoltam illően. Nem tudom, Ti hogyan álltok a szilveszteri fogadalmakkal, de én semmi különöset nem határoztam el. Tegnap este viszont néhány dolgot átbeszéltem nejemmel, amin kicsit változtatni fogok. Mind kedvenc tevékenységemmel, a gasztronómiával kapcsolatos, de erről később. Most viszont jöjjön az, amiről régen írtam: a napi menü.

A héten egyfélét főznek a konyhán, a jövő héttől lehet a két főétel közül rendelni. Az étlap holnap a menü kiszállításával együtt érkezik meg. A menü viszont nem a hétfői, hanem a pénteki összeállításra hasonlít legjobban. Gondolom, a szilveszteri babona hatására, ma lencsegulyást főztek a konyhán. Igen finomat! A karácsonyra kapott edényeim közül választottam egyet, amiben tálaltam. Köszönöm családomnak, hogy bőségesen elláttak tálaló eszközökkel!
Áron fiamnak jó napja lesz, mert a főétel bolognai spagetti. Mielőtt megérkezett az ebéd, éppen az első blogbejegyzésemet néztem, ami 2012 12.27.-én jelent meg, de a főoldalamon 2013.01.11.-én írtam az első blogomat éppen a bolognairól. Kicsit kezdetlegesen, de nem szégyellem. Így aztán most ugyanabban a formában, mit azt majd egy éve írtam, ide is hozom. Egyetlen képet változtattam rajta azóta, így szinte eredeti. Ide kattintsatok érte.  Nem foglak benneteket statisztikával untatni, de úgy tűnik sikeres lett a próbálkozásom. Kedvelt, sikeres blogger lettem, és ez örömmel tölt el. Tanulva az eltelt egy év tapasztalataiból, (hibáiból) idén még jobban oda fogok figyelni. Többen biztatnak, próbáljak ki új kapcsolatokat, jelenjek meg máshol is, mint azt eddig tettem, és ígérem megfontolom. A szuverenitásom viszont megmarad, és nem bántam meg, hogy a múlt évben sem fogadtam meg a kecsegtető lehetőséget. Az idő engem igazolt! Így tehát továbbra sem fogok kuncsorogni szavazataitokért (csak néhány kivételes esetben, mikor a részvétel feltétele ez) és változatlanul nem fogok zaklatni senkit, a receptjeim, fotóim lájkolásával. Bocs, hogy kicsit eltértem a napi menü bemutatásától, de ugye ez az első ebben az évben, így ez is hozzátartozik a mai beszámolóhoz. 
Hozzátartozik az a finom vaníliahabos süti is, ami a mai menü koronájaként érkezett, így azzal zárom az írást. Ezentúl, majd minden hétköznapon ismét jelentkezek, mint azt már több mint egy éve teszem.
És mivel eddig még a konyha dolgozóinak nem kívántam Boldog Új Évet, ezennel itt megteszem! Saját FB oldalamon ezt mindenkinek megtettem már, és én is megköszönöm a számomra érkező jókívánságokat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése