2013. december 20., péntek

2013.12.20. Korhely bableves, rakott bolognai spagetti, kakaós palacsinta.

Mivel utoljára jelentkezek karácsonyig, mindenkinek Békés, Boldog Ünnepet kívánok! Ma a konyháról is érkezett, a karácsonyi hangulathoz kapcsolódó meglepi, ami minden ünnep közeledtével megszokott. Ma néhány szaloncukrot kaptunk, amit köszönünk! Megszoktuk a figyelmességet, reméljük, még sokáig élvezhetjük! A menü még nem ünnepi, de nagyon finom minden. 


Három kedvenc alapanyagomból kettő szerepel a levesben. Nyomokban, a harmadik is, így teljes a kép. A bab, és a káposzta is kedvenceim közé tartozik, a harmadik a paradicsom, ami jelentős függőséget okoz életemben, egy idő óta. A korhely leves, biztosan kerül még asztalunkra valamilyen formában idén, mert ugye újév környékén illik azt főzni. Majd kiokoskodom, milyen formában. Természetesen, nagyban függ Páromtól is, mert az ételek nagyobb részének elkészítését Ő vállalja magára. Az biztos, hogy finom levessel kezdődik a nap.
Áron fiamat megkérdeztem, melyik főkaját fogja választani, de mertem volna fogadni rá, hogy a bolognai spagetti mellett dönt. Vitathatatlanul a legnagyobb kedvence, és igen sűrűn kell készítenünk itthon is. Ma a konyhán rakott bolognait készítettek, ami ugyanolyan mint a hagyományos, csak látványosabb a formája. Én még turbóztam is a tálaláson, és elég szép képet sikerült csinálnom róla. Kivételesen nem mellékelek linket a bolognai elkészítésének módjáról, de ha valaki kíváncsi, akár hármat is tudok neki küldeni.
A másik kedvence Áronnak a palacsinta. Ez is érkezett ma, és éppen abban a formában, ahogyan a legjobban szereti. Kakaósan, porcukkerrel a tetején. Rögtön beugrott a kép, ahogy nejem két palacsintasütővel, sztereóban készíti a legalább 30 palacsintát. Ennyi a minimum, és nagyon rövid idő alatt el is fogy. Én jobban szeretem lekvárral, vagy gyümölcsökkel, de imádom a sós töltelékekkel is. Ma így készült, és így is finom.
Mint az elején jeleztem már, a karácsonyi meglepi is járt a kajához, amit az étlapon egyszerűen desszertként aposztrofáltak. Ebből már kiderült, hogy nem a pénteken megszokott gyümölcsöt kapjuk, mert nehéz dolga lett volna a konyha személyzetének, ha szegfűszeggel megtűzdelt narancsot tett volna a szállító edénybe. Az is karácsonyi szimbólum ugyanúgy, mint a szaloncukor. Igaz, hogy gyerekkoromban még narancsot is ritkán láttunk, de az már régen volt. Változtak az idők, változtak a szokások. Elszomorító, hogy sokak asztalára még ezekből sem jut! Nem hogy karácsonyfa, de gyümölcs sem jut az ünnepre, és egyáltalán semmi. Én sajnos ez ellen nem tudok tenni, de sokat gondolok rájuk az ünnepek alatt. Kérlek benneteket, ha tudtok segítsetek valamilyen formában! Nekik az apró ajándék is nagyon sokat jelent. Én is csak a lehetőségeimhez mérten ajándékozok, többnyire magam készítette ajándékokat. Remélem, örülni fognak neki.
Mivel az ünnepig nem jelentkezek többet, még egyszer minden ismerősömnek, olvasómnak Békés, Boldog Ünnepet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése