2013. december 18., szerda

2013.12.18. Kacsanyak leves, paradicsomos húsgombóc, resztelt szárnyasmáj, süti.

Van még időm, mire megérkezik a mai ebéd, így elhatároztam, kicsit előre dolgozok. Praktikus okai vannak, mert végre megérkezett a nyeremény vásárlási utalvány, és rögtön el is költöm. Van helye! Még nem tudtam ajándékot venni annak, aki igazán megérdemli, de ma erre is sor kerül. Szerényen, de biztos sikerül örömöt szereznem. El kell még mennem a többi ajándékkal is, hogy végleges formába kerüljenek a receptkönyvek, és a falinaptárak is, amiket Párom, és saját kreálmányaimból állítottam össze. Egész jól sikerültek! Minden reggel azzal kezdődik, hogy a mellettem lévő heti étlapra kukkantok, és felkészülök az ebéd fogadására. Mivel láttam, hogy anélkül is tudok írni a kajákról, hogy megszemléljem őket, előredolgoztam.

A kacsanyak leves, ami ma fog érkezni, sűrűn fordul meg nálunk. Viszonylag olcsó az alapanyag, és kitűnő levest lehet készíteni belőle. Mint minden csontos húsból. Vegyes, leveszöldség hozzáadásával, levestésztával, akár önmagában is laktató lehet. Természetesen, azért jó ha van mellette más is az asztalon, mert csak leves fogyasztásával, biztos nem lehet olimpiát nyerni mondjuk a súlyemelőknek. Én viszont nem vagyok sportoló, így kevesebb kalóriával is beérem.
Bátran merek írni a paradicsomos húsgombócról is, amire ma biztosan le fog csapni Áron fiam. Imádja, pedig nagyon furcsa, hogy a nyers paradicsomot nem eszi meg. A paradicsomszósszal, és a ketchuppal más a helyzet. Ebben viszont bőségesen található pariszósz. Mivel kicsit később mintát veszek majd az ételből, csak akkor javítom ki az előre megírt beszámolót, ha valami baj lenne a kajával, most azt a receptet hozom ide, amit hónapokkal ezelőtt írtam a paradicsomos húsgombóc készítéséről. Az ételről készített fotó, már a mai ételt ábrázolja. Itt a recept.
A resztelt szárnyasmájról még nem írtam, pedig sűrűn készítjük valamilyen formában itthon is a májat. Lecsósan, vagy csak simán, hagymával párolva, ahogy valószínű a mai étel is érkezik. Az étlap szerint pirított tarhonya érkezik hozzá köretként, és így tökéletes a harmónia. Ez is szaftos étel, és a tarhonya kitűnő szafthordozó. Tegnap este, kedvenc TV csatornámon végignéztem egy tapasokról szóló kajás műsort, és bevallom, nagyokat nyeltem. Akik esetleg nem tudnák, a "tapas" falatkányi étel, amit Spanyolországban igen kedvelnek. Az viszont már nekem is sok lenne, hogy 52 fogásból álló menüt kóstoljak végig. Nagyon tetszettek viszont a különleges kaják. Néhányat ki is fogok próbálni. 
Valamilyen süti is fog járni a mai ebédhez, de mivel előre dolgoztam, ez még rejtély. Néhány perc, és megoldódik ez a rejtély is, mert éppen most érkezik az ebéd. Mindjárt jövök!
Minden kérdés tisztázódott, mert fotóztam, és elemeztem. Minden étel rendben, mert mindbe belekóstoltam, és ma is meg leszünk elégedve. A leves finom, bőséges, pont olyan, mint azt előzőleg leírtam. A paradicsomos húsgombócok is ízleni fognak fiamnak, a csirkemáj pedig nekem. Bár nincs még eldöntve, ki melyikből fog lakmározni, nagy összegben mernék fogadni az elosztás eredményére. A süti sem titok már, mert a fotón látszik a piskótatekercs, ami megint kitűnő csemege. 
Most, hogy minden rejtély megoldódott, csak jó étvágyat kell kívánnom, és közzétenni írásomat az átlagosnál lényegesen korábban. Gyors voltam!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése