2013. december 11., szerda

2013.12.11. Grízgaluska leves, szárazbab főzelék, szárnyas rizottó.

Mielőtt idehoznám az, amit saját Facebook oldalamon néhány perce megjelentettem a mai ebéd kapcsán, előre kell bocsájtanom, hogy ilyen nem fordult elő azóta, amióta a napi ebédünkről írok. Minden további magyarázat helyett jöjjön, aminek jönnie kell!
"Bajban vagyok! Most nem a technika ördöge késztetett a kijelentésre, de tényleg baj van. Napok óta kapok privát üzeneteket, hogy nem olyan a kaja mint régen. Tegnap, egy nagyon közeli ismerős véleményezte a rakott krumplit, ami szerinte íztelen volt. Igaz, de mi Áron fiammal, jóízűen megettük, egy kis fűszerezés után. Mindenkit arra kértem aki hozzám fordult, hogy jelezze a konyha vezetésének a problémákat, és remélem meg is teszik. Én ugyanis többet nem tehetek. Én is továbbítom feléjük a hozzám érkező észrevételeket, de mivel önszorgalomból írok az ételekről, tehát NEM VAGYOK A KONYHA ALKALMAZOTTJA így ennél többet nem tehetek. Írjátok meg ezután is a véleményeteket nyugodtan, összegyűjtöm őket, és továbbítom az illetékesek felé. Ezt megígérem! A baj viszont abban rejlik, hogy véleményeznem kellene a mai ebédet, és nem tudok jót írni róla. A süti kivételével, semmiről! Az viszont nem a konyhán készült. Így aztán, ma rövidebb leszek, és nem fűzök különösebb magyarázatot az ételekhez. 

Galuskamániám van. Így aztán, a ma érkezett grízgaluskalevesből elsőként a galuskát kóstoltam meg. Máskor is, de ma a szokásosnál jobban érdekelt. Nagyok voltak, szépen tálalhatók, és kemények, főtlenek. A galuskák közepe nyers. Hiába a viszonylag finoman ízesített csont lé, ha a névadó, a grízgaluska ehetetlen. Ennyi a levesről.
A szárnyas rizottó következett, ami túl van sózva. Még nekem is, aki az átlagosnál lényegesen jobban fűszerezi az ételeit. De kár érte!
Jött a babfőzelék, ami viszont íztelen. Nem tudom mi történt, mert ilyenre nem emlékszem az elmúlt egy év történetéből. Ha voltak hibák, azok aprók voltak. Ezek az apró hibák viszont egy idő óta, egyre sűrűbben jelentkeznek, egyre több kritikát kapok. Van olyan, aki azt hitte, hogy én főzöm az ételeket, mert én írok róluk. Így aztán a kritikát is nekem címezte. Tudom, hogy mindenkinek rosszul esik a kritika, de mást nem tehetek. Nekem objektívnek kell lennem, és őszintén megírni a véleményem. Márpedig, ha valami rossz, azt is! Remélem, használ a kritikám!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése