2013. december 10., kedd

2013.12.10. Szilvaleves, Dubarry csirkemell, rakott krumpli

Minden reggel azzal kezdődik, hogy nekiállok a megszokott feladatomnak. Az érkező kaják megjelenítésének, a róluk szóló vélemény megírásának. Van amikor kicsit előre dolgozok, hiszen gyakorlott vagyok az ételek ízlelésében, azok leírásában. Egyre bővülő recepttárral is rendelkezek, ami nem teljesen hiánytalan, de ha kell pótolom. Így történt ma is. Nem mintha nem bírtam volna a ma érkező rakott krumpli elkészítésének leírásával, de aki ismer, tudja, hogy néha túl bő lére engedem a mondandómat. Így gyorsan írtam egy rövid, lényegesen receptszerűbb írást is, Csak a Recept oldalamra. Így kivételesen, két linket is produkálok a rakott krumpli mellé, és egy harmadikat a Dubarry csirkemellhez is. De haladjunk sorban!

Levesként, szilvaleves érkezett. De jó is a szilva! Ebben a zord időben, megmelegíti a belsődet, mikor végigcsorog a torkodon. De hülye vagyok! Az egy másik felhasználási módja a szilvának! Azért jár az eszemben, mert két barátom is megkért, hogy csináljak nekik címkét, a nemrég kifőtt nedű palackjaira. Tavaly nyomtattam, és nagy sláger lett az egyedi ajándék, ami még nemes nedűt is tartalmaz. Vasárnap megkóstoltam, és nagyon jó az idei évjárat. De megint elkalandoztam. A leves, sima gyümölcsleves, ami ma szilvából készült. Nem késői szüretelésű, hanem idejében leszedve, majd a szükséges korszerű eljárással gyorsfagyasztva. Ajánlom mindenkinek a fagyasztott gyümölcsöket, mert teljes értékűek, kivéve azt, hogy felengedés után, kicsit megpuhulnak. Ízük viszont megőrződik a fagyasztás során. Levesnek, tortáknak kitűnő alapanyag marad.
A Dubarry csirkemell, ma nem kerül asztalunkra azon egyszerű oknál fogva, hogy a rakott krumplit jobban szeretjük. De ismerem a Dubarry szeletet, ami karfiol halommal a tetején érkezik másokhoz, és korábban írtam is róla receptet. Nem csak receptet, hanem az eredetét is leírtam, így egyszerűbb idehoznom. Azt a linket teszem ide, amiben a "sztorry" is olvasható. Itt  A kép, természetesen egy régebbi fotó.
Akkor most áttérek a rakott krumplira, amit nagyon szeretünk. Ebben az időszakban, sűrűbben fogyasztjuk, mint nyáron. Azért lett kifejezetten téli étel, mert a füstölt kolbász elengedhetetlen alapanyag, és azt ugye a disznóvágások után fogyaszthatjuk. Meg lehet csinálni mással is, de az igazi rakott krumpli, füstölt kolbásszal készül. Megígértem és itt az első link, ami csak a receptet  tartalmazza.  Érdekes, mert nincs fél órája, hogy feltettem, és már 11 látogatója volt. Ebből 6 az USA-ból. Hiába! Népszerű vagyok! És szerény.
A rakott krumpliról, még az év elején írtam meg első blogbejegyzéseim közt, mert mint írtam nagyon szeretjük. Így aztán azokkal kezdtem, ami a legnépszerűbb nálunk. A bolognai spagetti, a töltött káposzta után ez következett a sorban. Most idehozom azt az írást is: Itt olvashatod.
Mivel most nagyon előre dolgoztam, még meg sem érkezett az ebéd, így a véleményeket egyedi módon láthatjátok. Megvártam, hogy megkóstoljam, és itt a vélemény.
Szilvaleves: Jó, de a babgulyást jobban szeretem.
Dubarry csirkemell: Nem kóstoltam, de biztos finom.
Rakott krumpli: Kitűnő, és még csalamádét is kaptunk mellé.
Ennyi mára. Holnap ismét jövök!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése