2013. december 9., hétfő

2013.12.09. Tarhonyaleves, majoránnás pulykatokány.

Jól kezdődik a hét! Pontosabban, jól végződött az elmúlt. Tegnap vendégségben jártunk, és igazi kaja orgián vettünk részt. Csirkeragu, töltött káposzta, háromféle sült, töltött hús, virslisaláta, háromféle torta. A sütik kivételével, mindet becsülettel megkóstoltam, és meglehetősen pozitív véleménnyel vagyok a felsoroltakról. De ma is megjött az ebéd, és ezt is illik megkóstolnom, már csak becsületből is. 

Így aztán, a tarhonyalevesből is begyűrtem egy kis kanállal, bár nagyon el vagyok telve. Olyan, amilyennek lennie kell, és még lehet, hogy van aki sósnak is fogja tartani. Én pont így szeretem, de hatszáz ember esetében, lényeges ízléskülönbségek fordulhatnak elő. Nekem így ízlik.
A főzelékről készült kép, nem a valóságot tükrözi! Rodolfó Mester példáját követve, csaltam. A karalábé főzeléket nem szeretjük, így maradt a trükközés, amiben viszont elég jó vagyok. Reggel gyorsan főztem, egy karalábéra hasonlító főzeléket, grafikai felkészültségemmel, és egész jó lett. Hasonló formában, de mégsem így fog érkezni azok asztalára, akik szeretik a karalábéfőzeléket. 
Egy kiskanállal, a tokányból is vettem mintát, de valószínű ma keveset fogok enni. Tegnap nagyon jól laktam. Több napra való mennyiséget pakoltam feneketlen bendőmbe, ami nem is annyira feneketlen. Most érzem, hogy túlzásba vittem. Semmi baj, csak étvágytalan vagyok, érthető módon. A tokány viszont finom. Abból a kanálnyi mennyiségből is meg tudtam állapítani, hogy kellemesen majoránnás ízű, de nem eltúlzott mértékben, jó szaftos, nem túl híg, de nem is sűrű, tehát pont olyan, mint lennie kell. 
Azt az óriás pogácsát, ami ma érkezett, már nem volt kedvem, még megkóstolni sem, marad délutánra. Szó szerint óriási, mert legalább ökölnyi méretű, leveles tésztából készült finomság. Bármennyire ínycsiklandozóan nézett rám, ma nem engedek a kísértésnek. Egyenlőre! Az idő múlik, és biztos meglesz a helye később a gyomromban. Egyszóval, ma is minden biztosított arra, hogy jól lakjak, de majd később. Most még egy darabig el vagyok telve a tegnapi ebéddel. 
Nektek viszont jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése