Ismét péntek van, és mivel ez számomra az utolsó menzás nap, megint búcsúzom rövid időre. Csak hétfőig, mert onnan ismét indul a menüszolgáltatás, az év utolsó hónapjában. Hogy eltelt az idő!!! Péntek lévén, megint a szokásos trilógia érkezett. A tartalmas leves, tésztaétel, és gyümölcs.
A levest nem Frankfurtban készítették, de frankfurti. Ha pedig frankfurti, biztos van benne virsli. A virslit nem Frankfurtban találták fel, hanem Bécsben, de mégis az előbbi város számít szűkebb hazájának. Egész Európában, de szerte a világban is szeretett kolbászféle. Nem bocsátkozok virslielemzésbe, pedig lenne mit írni róla. Különösen arról, hogy mi kerül a virslibe, és a minőségéről is lenne mit írni. A mai levesben, nem a gyenge minőségű van, és én magam is állítom, hogy az olcsóbb is lehet jó. Vannak viszont erősen kifogásolható minőségű, elsősorban baromfi alapanyagú készítmények is. A mai levesben, a jó minőségű virsli mellett kelkáposzta, krumpli, és egyéb zöldségek vannak, tejfölösen behabarva, tartalmasan, sűrűn. Finom!
Tudom, sokan imádják a grízes tésztát, de én életem során, eddig nem tudtam megszeretni. Nem csak én, hanem egész családom szívesen mellőzi. Biztos elnézitek, hogy receptem sincs róla, de valószínű nem is fogok írni a közeljövőben.
Van viszont receptem a két legkedveltebb Olasz ételről a milánói makaróniról, és a bolognai spagettiről. Azért hoztam példaként ezt a kettőt, mert ma ennek a két ételnek a hibridjét kaptuk.
Az eredeti milánói nem tartalmaz darált húst, az eredeti bolognai, gombát. Mivel a mai ételben mindkettő van, bolánói spagaróninak neveztem el. Erről már hosszabb értekezéssel is szolgálhatok, így a további süket duma helyett idehozom írásomat. Hoznám, de a blogger nem enged belépni saját fiókjaimba, így később pótolom. Elnézést, a hiba nem bennem van! Kis késéssel, megérkezett a bolánói spagaróni elkészítési módja is!
A pénteki ebédek mellé mindig jár valamilyen gyümölcs is, ami ma mandarin. Hiába, úgy tűnik tényleg benne vagyunk a télben. Reggelre kicsit havasak voltak a háztetők is, amik ugyan már elolvadtak, de bizonyítják, hogy néhány hónapra visszavonhatatlanul megérkezett a zord idő. Ilyenkor a konyháról is déli gyümölcsök érkeznek, azokból is az elérhető árúak. Abból a szerény összegből amit fizetünk az ebédért, nem számíthatunk drága marokkói szőlőre, vagy más egzotikus gyümölcsre. Ez is jól esik, és valamennyire biztosítja a szükséges vitaminellátásunkat. Jut eszembe! A reggel olvastam egy cikket szeretett fűszeremről, a kaporról. Kitűnő élettani hatásai vannak, és nyáron javasolják a friss kapor fogyasztását, de már a szárítottat nem. Én kérem, használom a saját szárítású kapromat, és eszembe nem jutna, hogy kaporszükségletemet tabletta formájában pótoljam. Valószínű a hétvégén is csinálunk valami olyat, amiben kapor lesz.
Nektek is finom ételeket, kellemes hétvégét, jó étvágyat kívánok!
Közben mint az látható megjavult a blogger is, így teljes a mai napom is. Apró örömök!
A levest nem Frankfurtban készítették, de frankfurti. Ha pedig frankfurti, biztos van benne virsli. A virslit nem Frankfurtban találták fel, hanem Bécsben, de mégis az előbbi város számít szűkebb hazájának. Egész Európában, de szerte a világban is szeretett kolbászféle. Nem bocsátkozok virslielemzésbe, pedig lenne mit írni róla. Különösen arról, hogy mi kerül a virslibe, és a minőségéről is lenne mit írni. A mai levesben, nem a gyenge minőségű van, és én magam is állítom, hogy az olcsóbb is lehet jó. Vannak viszont erősen kifogásolható minőségű, elsősorban baromfi alapanyagú készítmények is. A mai levesben, a jó minőségű virsli mellett kelkáposzta, krumpli, és egyéb zöldségek vannak, tejfölösen behabarva, tartalmasan, sűrűn. Finom!
Tudom, sokan imádják a grízes tésztát, de én életem során, eddig nem tudtam megszeretni. Nem csak én, hanem egész családom szívesen mellőzi. Biztos elnézitek, hogy receptem sincs róla, de valószínű nem is fogok írni a közeljövőben.
Van viszont receptem a két legkedveltebb Olasz ételről a milánói makaróniról, és a bolognai spagettiről. Azért hoztam példaként ezt a kettőt, mert ma ennek a két ételnek a hibridjét kaptuk.
Az eredeti milánói nem tartalmaz darált húst, az eredeti bolognai, gombát. Mivel a mai ételben mindkettő van, bolánói spagaróninak neveztem el. Erről már hosszabb értekezéssel is szolgálhatok, így a további süket duma helyett idehozom írásomat. Hoznám, de a blogger nem enged belépni saját fiókjaimba, így később pótolom. Elnézést, a hiba nem bennem van! Kis késéssel, megérkezett a bolánói spagaróni elkészítési módja is!
A pénteki ebédek mellé mindig jár valamilyen gyümölcs is, ami ma mandarin. Hiába, úgy tűnik tényleg benne vagyunk a télben. Reggelre kicsit havasak voltak a háztetők is, amik ugyan már elolvadtak, de bizonyítják, hogy néhány hónapra visszavonhatatlanul megérkezett a zord idő. Ilyenkor a konyháról is déli gyümölcsök érkeznek, azokból is az elérhető árúak. Abból a szerény összegből amit fizetünk az ebédért, nem számíthatunk drága marokkói szőlőre, vagy más egzotikus gyümölcsre. Ez is jól esik, és valamennyire biztosítja a szükséges vitaminellátásunkat. Jut eszembe! A reggel olvastam egy cikket szeretett fűszeremről, a kaporról. Kitűnő élettani hatásai vannak, és nyáron javasolják a friss kapor fogyasztását, de már a szárítottat nem. Én kérem, használom a saját szárítású kapromat, és eszembe nem jutna, hogy kaporszükségletemet tabletta formájában pótoljam. Valószínű a hétvégén is csinálunk valami olyat, amiben kapor lesz.
Nektek is finom ételeket, kellemes hétvégét, jó étvágyat kívánok!
Közben mint az látható megjavult a blogger is, így teljes a mai napom is. Apró örömök!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése